Doi militari ucraineni s-au căsătorit în plin război. Primarul Kievului, Vitali Kliciko, le-a fost alături

Doi militari ucraineni s-au căsătorit în plin război. Un cuplu din forţele teritoriale de apărare ale Ucrainei şi-au unit destinele, nu departe de un punct de control de la periferia Kievului. Alături de ei a fost şi primarul ievului, Vitali Kliciko.

06 mart. 2022, 20:08

Doi militari ucraineni s-au căsătorit în plin război. Valeri şi Lesia au devenit soţ şi soţie pe front, îmbrăcaţi în uniforme militare, în apropiere de Kiev, în plină invazie a Ucrainei de către Rusia, relatează BBC.

Citeşte şi: Ucraina acuză Rusia de un „plan terorist” pentru că atacă spitale şi şcoli. Un grup separatist a fost arestat

Doi militari ucraineni s-au căsătorit în plin război

Ceremonia a fost una modestă, la care au participat alţi soldaţi voluntari dintr-o brigadă specială, dar şi primarul Kievului, Vitali Kliciko.

După ce s-au căsătorit, celor doi le-au cântat colegii lor.    Potrivit informaţiilor apărute în mediul online, Valeri şi Lesia sunt împreună de 20 de ani şi au împreună o fiică de 18 ani, dar până acum nu erau căsătoriţi.

Melodia cântată pe frontul din Ucraina, devenită virală

Solistul unei trupe celebre în Ucraina a stârnit un val de emoţie pe reţelele de socializare, după ce a anunţat că a renunţat la turneul din Statele Unite pentru a-şi apăra ţara de arma rusă. Gestul său a devenit o sursă de inspiraţie pentru un artist din Africa de Sud care a decis să vină în sprijinul ţării est-europene decimate de război.

A remixat un cântec patriotic ucrainean, iar piesa a strâns peste patru milioane de vizualizări în mai puţin de 24 de ore.

Andriy Khlyvnyuk, un artist celebru în Ucraina, a luat o decizie impresionantă în contextul războiului declanşat la ordinul lui Vladimir Putin. Tânărul, care solistul trupei Boombox, a anulat turneul pe care formaţia sa îl avea programat în Statele Unite, pentru a-şi apăra ţara de armata rusă.

Îmi voi duce copiii într-un loc sigur, la bunica. Apoi mă voi întoarce pentru a urma ordinele Guvernului şi dacă va fi cazul, voi lua arma şi voi lupta pentru ţara mea”, a declarat Andriy Khlyvnyuk pentru Euronews. (Citeşte AICI mai multe)