Doi muncitori INTOXICAŢI la Rafinăria Petrobrazi. Unul dintre ei, în STARE GRAVĂ

Doi muncitori care participau la operaţiunea de desfundat şi spălat a unei conducte din cadrul Rafinăriei Petrobrazi au ajuns la spital după ce au fost intoxicaţi cu gaze, unul dintre aceştia fiind internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti în stare de comă.

12 feb. 2014, 13:02
Doi muncitori INTOXICAŢI la Rafinăria Petrobrazi. Unul dintre ei, în STARE GRAVĂ

Incidentul s-a petrecut în cursul zilei de marţi, în jurul orei 16.55, în incinta OMV Petrom SA- Rafinăria Petrobrazi, în zona Recuperare Gaze Faclă (RGF), unde se executa operaţiunea „Desfundat şi spălat conductă RGF”, informează Agerpres.

Astfel, în timpul desfăşurării procedurilor de spălare cu apă presurizată a unei conducte de gaze de proces, din sistemul de recuperare gaze faclă s-a produs o degajare de gaze, doi muncitori angajaţi ai contractorilor lucrării fiind intoxicaţi.

Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti pentru acordarea de îngrijiri medicale, unde au rămas internaţi, unul dintre cei doi aflându-se în stare de comă.

Purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, Andrei Ilinca, a declarat că cei doi muncitori au vârstele de 30 şi respectiv 33 de ani.

Unul dintre ei are o stare generală mai bună, astfel că a fost transferat pe Secţia Interne a spitalului, iar celălalt este în stare gravă, fiind intubat şi aflându-se la Secţia de Terapie Intensivă.

Zona în care s-a produs evenimentul a fost delimitată şi este păzită.