Doi nemţi şi o thailandeză păstoreau o plantaţie de canabis în Sibiu. Mascaţii le-au bătut la uşă

Oamenii legii au organizat descinderi în locuinţele a trei cetăţeni străini, doi cetăţeni germani şi o persoană de sex feminin de naţionalitate thailandeză, la Sibiu. Mascaţii au ridicat zeci de kilograme de droguri. Cei trei suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

10 oct. 2014, 06:35
Doi nemţi şi o thailandeză păstoreau o plantaţie de canabis în Sibiu. Mascaţii le-au bătut la uşă

Procurorii DIICOT Sibiu, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sibiu, având suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații, au anihilat activitatea infracțională desfășurată pe teritoriul României de către trei cetățeni străini implicați în traficul de droguri de risc.

Din materialul probator administrat în cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2014, persoanele cercetate au închiriat/achiziţionat imobile situate pe raza judeţului Sibiu, în comunele limitrofe, în vederea efectuării de operaţiuni cu droguri de risc (cannabis), fără drept.

În data de 09.10.2014, au fost efectuate trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Sibiu (una în localitatea Apoldu de Sus şi două în localitatea Amnaş), fiind descoperite cantităţi importante de droguri de risc, respectiv plante uscate de cannabis (muguri) despre care sunt indicii că erau destinate comercializării en-gross.

Astfel în localitatea Apoldu de Sus a fost descoperită cantitatea de aproximativ 9-10 kilograme de plante uscate de cannabis, precum și componente ale instalaţiei de cultivare şi uscare, iar în localitatea Amnaş a fost găsită cantitatea de aproximativ 40 kilograme de muguri de cannabis precum şi două culturi indoor de plante verzi de cannabis aflate în diferite stadii de dezvoltare (208 plante în ghivece și alte trei plante de aprox. 1,70-1,80 metri în grădina unuia din imobile).

Procurorii DIICOT – BT Sibiu au dispus în data de 09 octombrie 2014 reținerea pentru 24 de ore a inculpaților Knabe Karl Bernhard (49 de ani), Schuster Georg Manfred (39 de ani) și Sasinutdha Sansithorn (51 de ani) pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, prev. şi ped. de art. 2 alin. 1 din Legea nr. 143/2000.

Cei trei inculpați vor fi prezentați în cursul acestei zile Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi Fotomodel român, condamnat pentru trafic de droguri. A fost prinsă în mall cu ecstazy