Doi ofiţeri răniţi în faţa sediului poliţiei din oraşul Ferguson, SUA

Doi ofițeri de poliție au fost răniți în noaptea de miercuri spre joi în fața sediului poliției din orașul american Ferguson (statul Missouri), unde câteva zeci de persoane participau la un protest după demisia șefului poliției locale Thomas Jackson, transmit Associated Press și DPA.

12 mart. 2015, 06:52
Doi ofiţeri răniţi în faţa sediului poliţiei din oraşul Ferguson, SUA

Martorii au declarat că focurile de armă au fost trase de pe un deal situat pe cealaltă parte a străzii pe care se află sediul poliției din Ferguson, potrivit reporterului Jeff Bernthal de la postul KPLR/FOX 2.

Potrivit publicației St. Louis Post Dispatch, preluată de Reuters, locotenent colonelul Al Eickhoff, reprezentant al departamentului de poliție din Ferguson, a precizat că cei doi polițiști răniți nu ar face parte din departamentul său.

Decizie controversată: Poliţistul care a ÎMPUŞCAT MORTAL un adolescent, a scăpat fără să fie acuzat

Zeci de persoane s-au adunat miercuri seară în fața poliției din Ferguson la numai câteva ore după ce șeful departamentului de poliție Thomas Jackson și-a anunțat demisia, după publicarea unui raport al Departamentului Justiției american privind acuzații de rasism la adresa polițiștilor locali.

Raportul vorbea despre tratamentul discriminatoriu aplicat persoanelor de culoare și încurajarea forțelor de poliție să amendeze abuziv șoferii, ca mijloc de a genera venituri.

De asemenea, în urma publicării raportului și-a depus mandatul și directorul serviciilor publice din Ferguson, John Shaw. ”Îmi anunț demisia din funcția de director al serviciilor publice din orașul Ferguson. După o perioadă de reflecție, cred că este în interesul comunității să fac acest pas pentru moment”, a spus John Shaw, care a respins însă acuzațiile de rasism ce apar în raportul Departamentului de Justiție. ”Serviciile mele nu au cerut niciodată poliției să vizeze afroamericani, nici să falsifice acuzații pentru a da amenzi, ei nu au comis abuzuri împotriva săracilor. Toate concluziile de acest fel care figurează în raport sunt pur și simplu false”, a mai spus el.

Orașul Ferguson a fost scena revoltelor după moartea unui tânăr de culoare, Michael Brown, ucis de un ofițer de poliție alb, Darren Wilson, în august anul trecut.


loading...