Doi palestinieni care au înjunghiat o femeie-soldat israeliană au fost împuşcaţi mortal

Cei doi palestinieni care au înjunghiat şi rănit o femeie-soldat din armata israeliană au fost lichidaţi de soldaţii israelieni. Incidentul s-a produs joi, în apropierea unei colonii evreieşti din Cisiordania, au informat surse militare israeliene, citate de Reuters.

17 mart. 2016, 20:43
Doi palestinieni care au înjunghiat o femeie-soldat israeliană au fost împuşcaţi mortal

În comunicatul iniţial, armata israeliană informa că o israeliancă a fost rănită într-un atac la o intersecţie aflată în apropiere de colonia Ariel şi că a fost dusă la spital, pentru tratament medical. Ulterior, femeia a fost identificată ca fiind soldat în armata israeliană.

Atacurile palestiniene asupra soldaţilor israelieni sunt tot mai frecvente. Începând din octombrie şi până în prezent, atacurile palestinienilor asupra israelienilor sau soldat cu moartea a 28 de israelieni şi a doi cetăţeni americani, informează Reuters.

Citeşte şi Israelul a luat în posesie 234 de hectare de teren în Valea Iordanului din Cisiordania

La rândul lor, forţele israeliene au ucis cel puţin 187 de palestinieni, 126 dintre aceştia numărându-se printre cei care au comis atacurile teroriste, iar mulţi alţii au murit în timpul unor proteste violente, informează Reuters.

Recrudescenţa violenţilor între israelieni şi palestinieni este alimentată de furia palestinienilor nemulţumiţi de extinderea coloniilor evreieşti pe teritoriul palestinian, de eşecul negocierilor de pace din 2014 susţinute de SUA, dar şi de apelurile islamiste pentru distrugerea Israelului.


loading...