LOVITURĂ DE TEATRU. Crin Antonescu SE ÎNTOARCE. Fostul lider liberal şi Klaus Iohannis, prezidenţiabilii PNL

CONGRES PNL. Surpriză la Congresul PNL. Crin Antonescu a revenit asupra deciziei privind candidatura la alegerile prezidenţiale. Fostul lider al partidului reintră în cursa pentru Cotroceni şi se va lupta cu Klaus Iohannis în competiţia internă din partid. Delegaţia Permanentă a partidului va decide care dintre cei doi va fi candidatul PNL la Preşedinţia României.

28 iun. 2014, 12:31
LOVITURĂ DE TEATRU. Crin Antonescu SE ÎNTOARCE. Fostul lider liberal şi Klaus Iohannis, prezidenţiabilii PNL

CONGRES PNL. Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a retras sâmbătă din Congres propunerea de rezoluţie privind desemnarea candidatului partidului pentru alegerile prezidenţiale, după ce în această cursă au intrat el şi Crin Antonescu.

Liberalii ar fi trebuit să adopte o rezoluţie privind candidatul PNL la Preşedinţie, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat, după ce numele lui Crin Antonescu a fost invocat pentru reintrarea în cursă.

Mircea Ionescu Quintus, care a condus lucrările Congresului, a spus, în faţa delegaţilor, că decizia desemnării candidatului la prezidenţiale aparţine Delegaţiei Permanente şi dacă sunt mai multe nume înseamnă că va trebui dat un vot secret.

CONGRES PNL. Klaus Iohannis a fost ALES preşedinte al partidului cu un scor zdrobitor

În acest context, Quintus a adăugat că s-au făcut mai multe propuneri de candidat, în persoanele lui Klaus Iohannis şi a lui Crin Antonescu.

CONGRES PNL.  „Trebuie să avem un singur candidat. Eu nu-mi permit ca PNL să merg la PDL să-mi aleagă candidatul la preşedinţia României. Eu vreau să mi-l aleg eu„, a ripostat liderul PNL Alba, Teodor Atanasiu, care a pledat pentru ca la nivelul congresului să fie stabilit un singur candidat al PNL, iar decizia să nu se ia în Delegaţia Permanentă.

După ce au fost exprimate cele două acceptări de candidatură, Iohannis a declarat că retrage rezoluţia privind candidatul PNL la prezidenţiale şi o trimite în Delegaţia Permanentă a partidului.

CONGRES PNL. Liberalii au votat FUZIUNEA cu PDL şi afilierea la PPE. Cum se va numi NOUL PARTID

Iohannis a spus că „ultimul lucru pe care îl doreşte” este o sciziune în partid.

„Suntem în cea mai fericită situaţie în care poate fi un partid serios, să aibă doi candidaţi serioşi şi dacă suntem în această situaţie nu ne poate decât bucura. Nu mă tem să intru într-o competiţie cu domnul Antonescu, dar vom avea timp suficient să găsim metode de evaluare. Nu o vom face astăzi (n.r. sâmbătă). Retrag rezoluţia din Congresul de astăzi, nu putem să permitem altcuiva să aleagă candidatul şi nu putem să ratăm alegerea celui mai bun pentru prezidenţialele din toamnă”, a spus Iohannis.

Cinci ani de zile, zi de zi am asumat în numele meu decizii pe care nu le-am luat singur. Azi nu-mi mai pot permite. E o decizie pe care dumneavoastră trebuie să o luaţi. Oricare ar fi ea, o voi servi până la capăt„, a spus şi Crin Antonescu.