Doi poliţişti au murit într-un ATENTAT produs în centrul Cairo

Doi poliţişti egipteni au murit, duminică, în explozia unei bombe în centrul Cairo, a anunţat Ministerul de Interne. Omenii legii sunt frecvent ţinta unor atentate revendicate de grupări jihadiste, relatează AFP.

21 sept. 2014, 09:28
Doi poliţişti au murit într-un ATENTAT produs în centrul Cairo

Explozia, foarte puternică, s-a produs nu departe de Ministerul Afacerilor Externe, conform unui ziarist al AFP de la faţa locului. În apropiere, un arbore a fost pur şi simplu rupt în două şi a distrus un autoturism, potrivit Agerpres.

Doi ofiţeri cu gradul de locotenent colonel au murit în urma exploziei, unul la faţa locului, iar celălalt la spital în urma rănilor suferite, conform unui comunicat al Ministerului de Interne, în care se vorbeşte şi despre „numeroşi răniţi”.

După ce armata l-a destituit pe preşedintele islamist Mohamed Morsi în iulie 2013, grupările jihadiste revendică cu regularitate atentate care s-au soldat, potrivit guvernului, cu sute de morţi în rândul poliţiei şi al armatei. Autorii atentatelor afirmă că acestea reprezintă represalii pentru reprimarea lansată de noua putere împotriva susţinătorilor fostului preşedinte Morsi.

Poliţiştii aflaţi în pază la instituţiile publice şi cei în posturi de control rutier sunt principalele ţinte ale acestor atentate, notează AFP.

 

CITEŞTE ŞI: Papa Francisc, vizat de un ATENTAT TERORIST pregătit de islamişti