Doi români, arestaţi pe o autostradă din Bulgaria. Sunt suspectaţi că transportau migranţi ilegali în UE

Bulgaria a reţinut 70 de migranţi ilegali, găsiţi într-un autobuz dintr-o parcare de pe o autostradă în apropierea oraşului Sliven, noaptea trecută. Unii dintre migranţi au fost transportaţi la spital, ei fiind în stare de epuizare. Doi cetăţeni români, dintre care unul era şoferul, au fost şi ei reţinuţiţi.

11 dec. 2022, 22:35
Doi români, arestaţi pe o autostradă din Bulgaria. Sunt suspectaţi că transportau migranţi ilegali în UE

Doi cetăţeni români au fost arestaţi pe o autostradă din Bulgaria. Cei doi sunt suspectaţi că organizau transporturi pentru migranţi ilegali care voiau să ajungă în ţări din vestul Europei.

Pe lângă cei doi români, au fost reţinuţi şi 70 de presupuşi migranţi ilegali. Ei se aflau într-un autocar într-o parcare pe o autostradă în apropiere de oraşul Sliven. 14 bărbaţi, care nu aveau documente, au afirmat că sunt de origine afgană. Ei au fost duşi la spital, iar trei au rămas sub observaţia medicilor.

Potrivit presei bulgare, cei 70 de migranţi nu au documente şi au vârste cuprinse între 13 şi 38 de ani. Cei mai mulţi au fost că sunt din Afganistan.

Reuters scrie că Bulgaria este situată pe o rută folosită de migranţii din Orientul Mijlociu şi Afganistan pentru a ajunge în Uniunea Europeană. Majoritatea nu intenţionează să rămână în Bulgaria, ci ar vrea să ajungă în ţările mai bogate, din vestul Europei, folosind reţele elaborate de contrabandişti, mai scrie sursa citată.

Bulgaria şi-a intensificat controalele la graniţa sa cu Turcia, precum şi în întreaga ţară, pentru a combate un aflux de migranţi în creştere şi pentru a dovedi că este capabilă să păzească frontiera externă a Uniunii Europene.