Doi soți s-au luat de mână și au sărit de la geam ca să scape de incendiul care le-a cuprins locuința din Baia Mare

Un incendiu de proporții a avut loc la Baia Mare. Doi soți s-au luat de mână și s-au aruncat de la etajul doi al blocului în care locuiau, după ce apartamentul le-a luat foc.

22 mart. 2022, 09:48
Doi soți s-au luat de mână și au sărit de la geam ca să scape de incendiul care le-a cuprins locuința din Baia Mare

Bărbatul, poliţist la Rutieră, era de serviciu şi s-a întors repede acasă, după ce soţia l-a sunat că le-a luat casa foc. Acesta a ajuns imediat la ea, în ultima cameră în care nu ajunsese focul, a luat-o de mână şi au sărit împreună pe geam.

Când era la serviciu, polițistul a fost sunat de soție care, plânând și cu vocea tremurândă, i-a spus că e înconjurată de flăcări și nu are scăpare.

Un vecin a confirmat că cei doi s-au aruncat pe geam ca să scape din iadul flăcărilor. „Aşa am înţeles, că s-au aruncat o femeie şi un bărbat de la etajul doi”, a declarat el.

„Ei sunt chiriaşi aici, proprietarul locuieşte în afara oraşului”, a mai spus vecinul.

Cei doi soți au reușit să scape cu viață în urma incidentului, însă s-au ales cu numeroase contuzii și zgârieturi.

Oana Gonczi, purtător de cuvânt ISU Maramureş: „În urma incendiului au rezultat două victime care au fost transportate la spital, De asemena pompierii au evacuat 13 persoane de la etajele superioare”.

Incendiul s-a extins şi la un apartament de la etajul 3, dar şi la mansardă, iar restul blocului a fost inundat de fum. Un vecin în vârstă de 80 de ani a ajuns şi el la spital, după ce a suferit un atac de panică.

Tot în judeţul Maramureş, în oraşul Tăuții-Măgherăuș, o casă în care locuiau trei familii a fost mistuită de flăcări. Vecinii spun că s-ar fi auzit o bubuitură de la centrala termică şi că aceasta ar fi fost cauza izbucnirii incendiului.

„Am auzit o bubuitură dintr-o dată şi o lumină puternică, o flacără”, a spus o altă vecină.

Focul a distrus acoperişul locuinţei şi s-a extins şi la anexele gospodăreşti. Cercetările continuă în ambele cazuri, pentru a se stabili cu exactitate de la ce au pornit cele două incendii.

Citește și Incendiu în Pasajul Obor din Capitală. Circulaţia a fost oprită

Citește și Incendiu cumplit la un liceu din Sibiu. Peste 200 de elevi și profesori evacuați de urgență