Doi suspecţi, arestaţi de autorităţi, în cazul luării de ostatici din Mali

Autorităţile din Mali au arestat două persoane, suspectate de implicare în atacul de la hotelul Radisson Blu din Bamako, în care au murit 20 de persoane, după ce fuseseră luaţi ostatici 170 de oameni.

27 nov. 2015, 13:43
Doi suspecţi, arestaţi de autorităţi, în cazul luării de ostatici din Mali

Doi islamişti înarmaţi au atacat vinerea trecută hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala statului Mali, luând ostatice aproximativ 170 de persoane pentru aproximativ nouă ore. Circa 80 de ostatici au fost eliberaţi în cursul aceleaşi zile. În atac, au murit 20 de persoane şi au fost răniţi 14 poliţişti înainte de a intra în clădire.

Un grup terorist, Al-Murabitoun, afiliat organizaţiei Al-Qaida, a revendicat atacul de la hotelul Radisson Blu, în care au murit cei doi atacatori. Grupul din nordul statului a fost constituit în urmă cu doi ani în deşertul Sahara, format în mare parte din tuaregi şi arabi şi condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.

Citeşte şi Atacul jihadist din Mali: Primele fotografii din interiorul hotelului din Bamako GALERIE FOTO

Dar şi un alt grup radical din zona centrală a statului Mali, Frontul de Eliberare Macina (LWF), a anunţat că este responsabil de comiterea atacului, precizând că au existat cinci atacatori, dar că trei dintre ei au scăpat. Niciuna dintre revendicări nu a fost verificată de autorităţi. Miercuri, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a anunţat că Germania este pregătită să trimită 650 de militari în Mali pentru a intensifica misiunea ONU de menţinere a păcii în ţara vest-africană şi să contribuie la operaţiunile Franţei în regiune.