Doi tineri, cădere mortală de la balcon. Nu a fost sinucidere, spun anchetatorii

Expertiza a stabilit că băiatul şi fata nu erau nici băuţi şi nici drogaţi. Fata a alunecat de la balcon, iar în căderel-a atras şi pe prieten, ambii murind la impactul cu solul, scrie Ziarul de Iaşi.

02 mart. 2016, 06:43
Doi tineri, cădere mortală de la balcon. Nu a fost sinucidere, spun anchetatorii

Cercetările în cazul celor doi tineri morţi în noaptea de ajun a Crăciunului au ajuns la final, acestea eliminând din start varianta sinuciderii. În urma cercetărilor şi a raportului medico-legal întocmit de legiştii Institutului de Medicină Legală, s-a stabilit că tinerii au căzut accidental de la balcon. Anchetatorii au concluzionat că tinerii – Ana Ungureanu, în vârstă de 23 de ani, şi Dragoş Vârlan, de 32 de ani – se aflau pe balcon înainte să cadă.

Prima care s-a dezechilibrat şi a căzut ar fi fost Ana Ungureanu, care l-a tras şi pe Dragoş Vârlan după ea. Cel mai probabil, cei doi fumau o ţigară normală pe balcon şi serveau câte un pahar de vin. De asemenea, medicii legişti au stabilit că tinerii nu se drogaseră, şi nici nu se aflau sub influenţa alcoolului, înainte de momentul fatidic. De asemenea, legiştii au găsit foarte puţin alcool în corpul fetei, şi deloc în cel al băiatului, fapt care elimină ipoteza iniţială că tinerii s-ar fi aflat sub influenţa alcoolului, şi acesta ar fi fost motivul pentru care au căzut. Dosarul de cercetare a fost finalizat şi transmis Parchetului, cu propunere de clasare. Concluziile poliţiştilor confirmă ipoteza iubitei tânărului Dragoş Vârlan, care a vorbit cu jurnaliştii „Ziarului de Iaşi” imediat după producerea tragediei. Ea a spus că iubitul ei, Dragoş Vârlan, era ieşean la origine şi de patru ani se stabilise în Timişoara. De sărbători, acesta obişnuia să se întoarcă la Iaşi pentru a-şi vizita părinţii. În seara fatidică, Dragoş i-a făcut o vizită Anei Ungureanu, o veche prietenă comună, iar cei doi au fumat mai multe ţigări confecţionate din tutun brut şi şi-au pus vin în pahare. Poliţiştii au găsit alcool în apartamentul fetei, dar şi mai multe mucuri de ţigări aruncate.

Iubita lui Dragoş spune că lângă corpurile celor doi, jos, au fost găsite geaca băiatului şi un pahar. „Pe aleea din faţa blocului de unde au căzut era un pahar şi geaca lui. Ei se aflau la o ţigară, pe balcon. Balconul era deschis, cu o balustradă mai joasă, era şi o carpetă pe jos. Cred că stăteau pe balustradă şi beau un pahar de vin, fumau o ţigară. Unul dintre ei a alunecat şi l-a tras şi pe celălalt. Ea ar fi avut geaca lui pe umeri, haina fiind găsită alături. Încă un pahar plin a fost găsit pe balcon. El fuma tutun Camel, la pachet de tutun.
Poliţiştii adesea când văd foiţe automat le asociază cu droguri. Acest tip de tutun a început să fie folosit tot mai des, de când s-au scumpit ţigările. Au întrebat şi de muzica pe care o asculta Ana. Credeau că face parte dintr-un cult sau aşa ceva. Ana a postat cu o seară înainte o melodie, şi poliţiştii au pus întrebări pe această temă”, ne declara Teodora Talpeş, iubita lui Dragoş.