Doi tineri suspectaţi că au contrafăcut 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei, reţinuţi

Doi tineri din Mureş au fost reţinuţi, fiind suspectaţi că au contrafăcut 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei, cu ajutorul unei imprimante, şi au înşelat o bătrână, falsul fiind descoperit după ce femeia a mers la o agenţie bancară cu bani având aceeaşi serie.

14 apr. 2013, 10:46
Doi tineri suspectaţi că au contrafăcut 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei, reţinuţi

Doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind duşi şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin pentru audieri, ei fiind suspectaţi că au contrafăcut 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, duminică, de Poliţia Română, poliţiştii au fost sesizaţi, la sfârşitul lunii martie, cu privire la faptul că o femeie de 89 de ani s-a prezentat la o agenţie bancară având 64 de bancnote de 100 de lei contrafăcute, fiecare dintre bancnote având aceeaşi serie.

În urma investigaţiilor, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCCO) Târgu Mureş au stabilit că un tânăr de 24 de ani din Reghin, locuind în aceeaşi casă cu mătuşa sa, i-a înlocuit economiile cu 70 de bancnote false din cupiura de 100 lei, toate având aceeaşi serie.

„Tânărul i-a împrumutat unei femei de 45 de ani suma de 7.000 de lei şi, pentru ca mătuşa lui să nu observe acest lucru, cei doi s-au înţeles să contrafacă bancnotele din cupiura de 100 lei, cu ajutorul fiului femeii. Cel din urmă a fost de acord şi a realizat cu ajutorul unui laptop şi al unei imprimante multifuncţionale 70 de bancnote din cupiura de 100 de lei. După câteva zile, femeia de 45 de ani a restituit întreaga sumă, însă tânărul de 24 de ani a cheltuit-o împreună cu fiul acesteia”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, în 12 aprilie poliţiştii BCCO Târgu Mureş au făcut două percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate un laptop, o imprimantă multifuncţională, un hard-disk şi o bancnotă contrafăcută din cupiura de 100 de lei, falsificată.

Despre cele cinci bancnote care lipsesc din totalul de 70, tânărul de 24 de ani a declarat că le-a distrus în momentul în care a auzit că este căutat de Poliţie.

Potrivit Mediafax, cei doi tineri sunt cercetaţi pentru falsificare de monedă sau alte valori şi înşelăciune.