Doi turişti străni au fost recuperaţi de jandarmii montani de pe Platoul Bucegi

Publicat: Marţi, 03 Septembrie 2013 17:22 // Actualizat: Marţi, 03 Septembrie 2013 17:22 // Sursa: RTV.net

Doi turişti străini, o poloneză şi un italian, au fost recuperaţi, marţi, de către jandarmii montani şi salvamontiştii din judeţul Dâmboviţa, de pe Platoul Bucegi, cei doi fiind epuizaţi şi afectaţi de condiţiile meteorologice nefavorabile.

Acţiunea s-a desfăşurat în urma unei solicitări telefonice, iar spre cei doi turişti au plecat un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Peştera şi salvamontişti, relatează Mediafax.

"S-a intervenit în zona muntele Obârşia Ialomiţei, din masivul Montan Bucegi, pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se aflau în drumeţie pe traseul montan Vf. Omu - Peştera, nu au mai putut continua deplasarea din cauza epuizării fizice şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile, ceaţă şi temperatură scăzută. În urma intervenţiei jandarmilor montani şi salvamontiştilor cei doi turişti străini, cu vârste cuprinsă între 25 şi 35 ani, o femeie din Polonia şi un bărbat din Italia, au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă la Sinaia, în prezent fiind în afara oricărui pericol", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, căpitanul Ciprian Vătăşelu.

Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa au mai precizat că turiştii aflaţi în dificultate în zona Platoului Montan Bucegi pot cere telefonic sprijinul imediat al jandarmilor montani, iar pentru evitarea situaţiilor nedorite recomandă cetăţenilor să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiilor climaterice locale.

De asemenea, IJJ recomandă turiştilor să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii, să aibă echipament adecvat zonei de munte - lanternă, rucsac şi trusă de prim-ajutor, sac de dormit, să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu, să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice şi să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 sep 21:46
...din judeţul Dâmboviţa, de pe Platoul Bucegi, cei doi fiind epuizaţi şi afectaţi de condiţiile meteorologice nefavorabile. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
03 sep 17:35
... Doi turişti străini, o poloneză şi un italian, au fost recuperaţi,...
1
EUR
4.8286
RON
06 Apr
noapte 3 °
zi 16 °
Ultimele joburi adaugate
24 H