Doi ucrainieni, prinşi de poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei cu 300 de gloanţe ascunse în bagaje

Poliţiştii de Frontieră din Sighetu Marmaţiei au prins doi cetăţeni ucrainieni, soţ şi soţie, în timp ce încercau să scoată din ţară 300 de gloanţe pentru Kalaşnikov.

18 iun. 2014, 09:07
Doi ucrainieni, prinşi de poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei cu 300 de gloanţe ascunse în bagaje

Politistii de frontiera si lucratorii vamali din cadrul P.T.F. Sighetu Marmatiei au descoperit, in bagajele unei femei, dar si in buzunarul unui barbat, 333 cartuse calibru 7,62 mm, pentru care acestia nu au putut prezenta documente legale, potrivit unui comunicat emis de Poliţia de Frontieră. Munitia a fost confiscata, iar cei doi sunt cercetati acum pentru contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, fiind retinuti pentru 24 de ore.

Luni, 16 iunie, in Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmatiei, judeţul Maramures s-au prezentat la controlul de frontiera pentru a iesi din tara, un barbat, cu dubla cetatenie romana si ucraineana, H. Vasyl de 49 de ani si o femeie, tot cu dubla cetatenie maghiara si ucraineana, G. Sztella de 43 de ani, calatorind pe jos. In momentul in care echipa comuna de control le-a solicitat sa declare daca detin bunuri sau obiecte interzise la iesirea de pe teritoriul Romaniei, acestia au incercat sa se indeparteze de arterele pentru control, cu intentia de a fugi, fapt care a creat suspiciuni lucratorilor nostri.

Ca urmare, cei doi au fost retinuti si cu ocazia unui control amanuntit au fost descoperite, in sacosa femeii, in doua cutii de carton, 332 cartuse, calibru 7,62 mm, iar in buzunarul de la pantalonul barbatului inca un cartus, de acelasi calibru.

Ambii cetateni, care conform documentelor ucrainene de identitate sunt sot si sotie, au refuzat sa dea declaratii cu privire la cantitatea de munitie detinuta asupra lor.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de contrabanda calificata si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, cei doi fiind retinuti pentru 24 de ore, urmand a fi prezentati instantei cu propunerea de arestare preventiva.

In continuare, se efectueaza cercetari sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Sighetu Marmatiei, in vederea documentarii intregii activitati infractionale si depistarii tuturor persoanelor implicate, munitia fiind ridicata in vederea continuarii cercetarilor.

CITESTE SI: Un bărbat s-a sinucis cu Kalaşnikovul prietenului său de supărare că soţia îl părăseşte