Doliu imens în România. A murit unul dintre cei mai apreciaţi reprezentanţi ai ţării peste hotare FOTO

Doliu imens în România! Fostul ambasador, Ioan Emil Vasiliu, a murit, cu doar câteva zile înainte de a împlini 78 de ani. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, la Cimitirul Bellu Ortodox.

15 feb. 2019, 08:58

Fostul ambasador, Ioan Emil Vasiliu, a murit, cu doar câteva zile înainte de a împlini vârsta de 78 de ani, scrie a1.ro.

Ioan Emil Vasiliu s-a născut în Giurgiu, în 17 februarie 1941. A absolvit Universitatea din Galaţi şi Academia de Studii Economice Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale.

Citeşte şi Sondaj CURS: Victor Ponta, cel mai performant premier al României

Ioan Emil Vasiliu a fost ambasador al României în Iran (1990 – 1994), Filipine (1195 – 1997) şi Emiratele Arabe Unite (2000 – 2007), dar şi pe cea de însărcinat cu afaceri.

Fostul ambasador a fost Prim adjunct al Ministrului Comerţului Exterior, perioadă în care a coordonat departamentele Speciale – cooperare industrială şi economica, relaţii bilaterale, finanţări, scrie observator.tv.

A avut un rol important în recuperarea datoriilor către ţara noastră ale tărilor din lumea a treia (aproximativ 4 miliarde de dolari) – Irak, Egipt, Sudan.

Înmormântarea lui Ioan Emil Vasiliu va avea loc la ora 13.00, la Cimitirul Bellu Ortodox.