Doliu imens în televiziune. Andreea Esca a transmis condoleanţe

Jurnalistul Ilie Ciurescu a murit, la sfârşitul săptămânii trecute, potrivit familiei acestuia, transmite postul public. 

09 mai 2022, 15:26
Doliu imens în televiziune. Andreea Esca a transmis condoleanţe

Ilie Ciurescu a fost redactor-șef adjunct pe probleme de politică externă la redacția Actualități din TVR, în anul 1989 și avea la activ corespondențe de război din momente istorice precum Cehoslovacia, 1968 și Vietnam, 1969.

Revoluția din 1989 a trăit-o tot din interior: a fost în Piața Palatului la celebrul miting din 21 decembrie și s-a trezit prins în iureșul creat la Televiziune după fuga lui Ceaușescu.

Într-un fel, Ciurescu este cel care a numărat ultimele secunde ale regimului ceauşist: „5, 4, 3, 2, 1 – sunteţi în emisie”, consideră jurnaliștii de la Adevărul, care au discutat cu cel în cauză despre evenimentele din 1989. Pe micile ecranele ale românilor au apărut câţiva oameni cu ochii ieşiţi din orbite strigând cu voci răguşite: „Am învins, am învins!”.

Doliu în lumea artistică! S-a stins din viață o legendă, lumea mondenă e în șoc
Andreea Esca a publicat un mesaj impresionant pe contul său de Facebook după ce a aflat vestea. „Când am intrat pentru prima dată în clădirea PROTV, pe atunci sediul redacției de sport Canal 31, am făcut cunoștință cu Domnul Ilie Ciurescu şi echipa lui minunată și entuziastă de jurnaliști sportivi excepționali. Excepționali, pentru că așa îi alesese, instruise, antrenase, educase domnul Ciurescu”, și-a început ea mesajul, în care amintește doar câteva dintre calitățile marelui om de televiziune. „El știa să fie un leader, iar ei iubeau ceea ce făceau. N-aveau zile, nopți, program, bonusuri, telefoane mobile. N-aveau sărbători și vacanțe. Dar erau așa de fericiți!”, a continuat Andreea Esca.

Doliu în lumea sportului! A murit unul dintre cei mai apreciați fotbaliști de la Dinamo
„Ce inspirație această gașcă! Iar dovada că fiecare dintre ei era valoros este că și în ziua de azi sunt nume de referință în toate televiziunile din România. Au plecat mai departe, la un moment dat, cu tot ce au învățat și i-au învățat pe alții. Sau au rămas în trust ca un reper de “așa se face jurnalism”, a concluzionat Andreea Esca.

Mircea Radu a postat și el un mesaj: „A murit Ilie Ciurescu, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnaliști și crainici de ştiri din istoria televiziunii. A fost profesorul și mentorul meu dar și al unor generații întregi de ştirişti sau oameni care au ales să facă divertisment sau social. A fost ultimul mohican dintr-o generație care știa foarte multă carte. Dumnezeu să-l ierte…”, a spus Mircea Radu, pe contul lui de Facebook.