Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Daniel Toiu a murit la vârsta de 47 de ani

Biserica Ortodoxă Română este iarăşi îndoliată. Părintele Daniel Toiu, care slujea la Catedrala Arhiepiscopală ”Sfinții Petru și Pavel” din Constanța, s-a înălţat la ceruri, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Avea doar 47 de ani.

12 feb. 2022, 15:40
Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Părintele Daniel Toiu a murit la vârsta de 47 de ani

Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Daniel Toiu slujea la Catedrală de 17 ani, din anul 2005. Anunțul tragicei dispariţii a părntelui a fost făcut de preotul Paulin Alecu, slujitor al Catedralei din Constanța, pe Facebook:

A plecat la cele vesnice în această noapte un corifeu al Catedralei Arhiepiscopale din Constanța, pr protosinghel Daniel Toiu,a plecat grăbit și pe neașteptate pentru ,dar pregătit pentru Liturghia Cerească. Dumnezeu sa te odihnească în rândul celor drepti parinte bun,stâlp ne nădejde ce mi-ai fost la Catedrală, îndrumător al practicanților în slujirea preoțească și povățuitor al credincioșilor. Fie ca sufletul frăției tale sa se facă însoțit de Îngeri către Dumnezeu la odihnă veșnică”, a scris pe Facebook preotul Paulin Alecu.

Gelu Toiu s-a călugărit în anul 1992, primind numele de Daniel. A fost hirotonit preot în anul 2005.  Era născut în anul 1974 şi era licenţiat în Teologie.

Citeste si Un preot catolic a botezat greşit 20 de ani. Toate ceremoniile trebuie refăcute

Și alți apropiați ai părintelui Daniel au transmis mesaje de condoleanțe.

Un om, pe care l-am cunoscut pentru prima data aici la Tomis si cu care îmi era foarte drag să ma reîntâlnesc. Bunătatea si blândețea, erau lucrurile care îl defineau. De astăzi, va face parte din soborul din cer, la Liturghia Arhiereasca a lui Hristos”

„Acum m-am odihnit și am aflat ușurare multă, că m-am mutat din stricăciune și m-am dus la viață Doamne, slavă Ție! Hristos Domnul sa te rânduiască părinte Daniel în lumina veșnică a împărăției sale”

Citeste si Adevărul despre cununiile legate dezvăluit de un preot. Ce se află, de fapt, în spatele imposibilităţii de a găsi persoana potrivită pentru întemeierea unei familii