Doliu în boxul mondial. S-a stins o personalitate legendară

Mexicanul Jose Sulaiman, preşedintele Consiliului Mondial al Boxului (World Boxing Council - WBC) începând din 1975, a încetat din viaţă joi, la Los Angeles (Statele Unite), la vârsta de 82 ani, a anunţat WBC pe site-ul său oficial.

17 ian. 2014, 07:35
Doliu în boxul mondial. S-a stins o personalitate legendară

Jose Sulaiman era spitalizat din luna octombrie, din cauza unor probleme cardiace. El a fost ales preşedinte pe viaţă al WBC în luna noiembrie, cu ocazia Adunării generale anuale a uneia dintre cele mai respectate organizaţii ale boxului profesionist.

Fost pugilist amator, Jose Sulaiman, a cărui mamă era siriană iar tatăl libanez, a fost antrenor, arbitru şi promotor de box, înainte de a intra în WBC, în anul 1986.

Sub conducerea sa, Consiliul Mondial al Boxului a luat numeroase măsuri în favoarea sănătăţii şi protecţiei boxerilor, printre care şi reducerea de la 15 la 12 reprize a meciurilor, după decesul în ring al sud-coreeanului Kim Duk-koo, în 1983.

El i-a tratat pe toţi boxerii ca pe proprii săi copii, s-a bătut în fiecare zi a vieţii sale pentru a încerca să îmbunătăţească boxul şi să îl facă mai sigur„, a precizat WBC într-un comunicat.