DOLIU în cinematografia românească. A MURIT!

Ion "Jean" Polizache, fost jucătro de rugby şi fost cascador a încetat din viaţă. Polizache a apărut în numeroase filme ale lui Sergiu Nicolaescu şi a filmat alături de Florin Piersic ori Ernest Maftei, fiind cunoscut mai ales pentru rolul lui din "Nea Mărin Miliardar".

09 iun. 2015, 07:11
DOLIU în cinematografia românească. A MURIT!
Jean Polizache a jucat rugby la Dinamo şi Rulmentul Bârlad, iar apoi a rămas apropiat de acest sport. Inclus în prima echipă de cascadori români pentru filmul Dacii, de regizorul Sergiu Nicolaescu, a avut mai apoi apariţii în circa o sută de pelicule, printre ele figurând seria Haiducii, Un comisar acuză, Mihai Viteazu şi Nea Mărin Miliardar.

Din postura de cascador, Jean Polizache a trăit numeroase momente frumoase, dar şi unele în care viaţa i-a fost în pericol. În filmul Un comisar acuză, peste automobilul în care se afla s-a răsturnat un altul, cu care a intrat în coliziune. „Am ţinut 1.500 de kilograme pe mine, atunci!”, povestea în urmă cu ani. A fost salvat atunci de faptul că, fiind sportiv de performanţă, avea o pregătire fizică ireproşabilă.