Doliu în cinematografie. A murit „tatăl” lui King Kong

Realizatorul britanic John Guillermin, care a cunoscut succesul cu filme precum Infernul din zgârie-nori (1974) sau King Kong (1976), a murit la reşedinţa sa din Topanga Canyon, din California.

01 oct. 2015, 14:04

John Guillermin a murit în urma unui infarct, la vârsta de 89 de ani. Soţia cineastului a confirmat informaţia pe contul său de Facebook, caracterizându-l pe John Guillermin drept un om „sensibil şi pasional”.

Filmul „Infernul din zgârie-nori”, în care au jucat Paul Newman, Steve McQueen, William Holden şi Faye Dunaway, a câştigat un Oscar pentru cel mai bun cântec original, cel mai bun montaj şi cea mai bună imagine. Filmul a avut şi o nominalizare pentru cea mai bună peliculă şi a obţinut un Glob de Aur pentru Fred Astaire şi Susan Flannery.

De asemenea John Guillermin este realizatorul peliculei King Kong, care a câştigat în 1976 Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale.

Un alt film important al lui John Guillermin este „Moarte pe Nil” (1978), cu Peter Ustinov, care a primit Oscarul pentru cele mai bune costume.