Doliu în cinematografie. Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în trilogia Star Wars, a fost găsit mort

Dave Prowse, actor cunoscut pentru interpretarea personajului Darth Vader în trilogia originală Star Wars, a murit la vârsta de 85 de ani.

29 nov. 2020, 11:32
Doliu în cinematografie. Dave Prowse, actorul care l-a interpretat pe Darth Vader în trilogia Star Wars, a fost găsit mort

Dave Prows a murit după o boală scurtă. Cariera lui Prowse s-a extins pe parcursul a 50 de ani, dar rolul său ca Sith Lord în Star Wars i-a adus faimă internaţională.

Din nefericire, accentul său din West Country nu a fost potrivit pentru acest rol, aşa că vocea sa a fost dublată. Vocea personajului a aparţinut lui James Earl Jones, potrivit news.ro.

Cu toate acestea, Prowse a fost prezent în toate cele trei filme ale trilogiei, datorită staturii sale de 1,98 m şi capacităţii sale de a ridica greutăţi.

A reprezentat Anglia la Jocurile Commonwealth din anii 60.

Înainte de a deveni actor, Dave Prowse a cunoscut succesul la Hollywood pregătindu-l fizic pe Christopher Reeve pentru rolul Superman.

Citeşte şi: Actor din Războiul Stelelor, ucis de noul coronavirus. A jucat inclusiv în Ultimii Jedi, acum trei ani

Dave Prowse a debutat ca actor cu rolul creaturii lui Frankenstein din filmul parodie Casino Royale din 1967, realizat după prima carte James Bond a lui Ian Fleming. Ulterior,a mai jucat de două ori acest rol, Horror Of Frankenstein din anii 1970, şi Frankenstein and the Monster From Hell, din 1974.

Actorul a mai jucat în filme precum The Saint, Space 1999 şi Doctor Who.