Doliu în cinematografie. O stea a filmului s-a stins în America

Actriţa Coleen Gray, născută Doris Jensen, a murit luni, în locuinţa sa din Bel Air (California, SUA), din cauze naturale.

04 aug. 2015, 17:28
Doliu în cinematografie. O stea a filmului s-a stins în America

Coleen Gray avea 92 de ani, iar decesul sau a fost confirmat de un prieten, David Schecter, pentru The Hollywood Reporter. Gray, fiica de fermier, era cunoscută mai ales pentru rolul din thriller-ul „The Killing”, realizat de Stanley Kubrick, în 1956. „Ultima mea doamnă s-a dus. Întotdeauna am avut senzaţia că va pleca ultima„, a scris pe contul său de Facebook Eddie Muller, fondatorul şi preşedintele Film Noi Foundation.

Citeşte şi Tragedie la Hollywood. Un cunoscut actor a MURIT după ce s-a ÎNECAT FOTO

Coleen Gray mai este cunoscută pentru rolurile sale din westernul „Red River”, din 1948, unde a jucat alături de John Wayne, sau comedia muzicală „Riding High”, din 1950. Gray a mai apărut şi în „Nightmare Alley”, „Kansas City Confidenţial”, „Kiss of Death” sau „The Leech Woman”.

A jucat şi în mai multe seriale, cum ar fi „Rawhide”, „Alfred Hitchcock Presents”, „McCloud” sau „Days of Our Lives”.

Ultimul film în care a jucat Coleen Gray a fost drama „Cry From the Mountain”, în 1985. Actriţa a fost măritată de trei ori, iar ultimul său soţ, Joseph „Fritz” Zeiser, a murit în 2012, după mai bine de trei decenii de mariaj.