Doliu în familia unui fost jucător al Naţionalei. Mama sa a murit, după o lungă suferinţă

Mama fostului internațional George Țucudean a decedat în cursul zilei de sâmbătă, după ce s-a luptat vreme îndelungată cu o boală incurabilă.

10 apr. 2021, 21:10
Doliu în familia unui fost jucător al Naţionalei. Mama sa a murit, după o lungă suferinţă

Fostul internațional și campion al României, George Țucudean, este în doliu, a primit o lovitură dură. Sâmbătă, 10 aprilie, mama fostului internațional, Corina Țucudean, a încetat din viață. Femeia suferea de mai multă vreme de o boală incurabilă.

În urmă cu aproape un an, fostul internațional a fost nevoit să pună ghetele în cui. George Țucudean a fost nevoit să renunțe la cariera de fotbalist din cauza unor probleme de sănătate. El suferă de o boală de inimă care i-a fost depistată la începutul anului 2019, scrie Evz.

Doliu în familia Ţucudean

Corina Țucudean a fost soția lui Marius Țucudean, și el fotbalist al UTA Arad, în anii ’80-’90. Femeia se ocupa de o afacere de succes care, în 2019, a înregistrat un profit de peste un milion de euro. Corina Țucudean a decedat în urma unei boli incurabile, iar vestea i-a șocat pe toți cei care au cunoscut-o.

Pe lângă George, soții Țucudean mai au și o fiică pe Miriam.

George Țucudean a apucat-o pe urmele tatălui său, îmbrățișând cariera de fotbalist. Până să încheie cu fotbalul, el a jucat în Liga I la mai multe echipe importante, între care Dinamo, FCSB, ASA Târgu Mureș, Pandurii Târgu Jiu, Viitorul Constanța și CFR Cluj. De-a lungul vremii, a adunat 188 de prezențe în meciurile din Liga I și a marcat 66 de goluri.

Reușitele sale l-au adus în atenția selecționerilor echipei naționale. El a jucat pentru Națională în zece partide și a marcat de trei ori.

George Țucudean și-a agățat ghetele în la doar 29 de ani, din pricina problemelor cu inima.

George Ţucudean s-a retras din activitate în vara lui 2020

Inițial, problemele de sănătate i-au fost depistate la începutul anului 2019, iar luna martie a acelui an s-a operat. Deși intervenția a decurs conform așteptărilor, George Țucudean a fost operat din nou în mai, a revenit la activitățile profesionale, dar la un an distanța a anunțat că se retrage definitiv.

A decis să pună punct carierei de fotbalist în vara anului trecut, după ce i-a expirat contractul cu CFR Cluj.

„Pentru binele meu, cel mai bine a fost să mă opresc. Pentru binele meu. Mai bine să trăiască lumea cu ideea «mamă, ce bun a fost Ţucudean acolo», decât să zică «a venit Ţucudean nepregătit, e mort şi nu poate să joace». Decât să mă înjure, să dau cu piciorul la tot ce am făcut bun în ultimii ani, am preferat să mă opresc“, declara George Țucudean, după retragere.

Citeşte şi: Tragedie în sport. O fostă campioană olimpică, mondială și europeană a murit din cauza Covid-19