Doliu în lumea artiștilor. S-a stins din viață la 68 de ani: „A lăsat un gol în inima şi sufletul nostru”

Doliu în lumea artiștilor. Fostul chitarist al trupei Dire Straits, Jack Sonni, care figurează pe albumul "Brothers In Arms", a murit la vârsta de 68 de ani, informează DPA/PA Media. Artistul a cântat pe albumul "Brothers In Arms" al trupei Dire Straits şi în turneul de promovare a discului.

01 sept. 2023, 15:55
Doliu în lumea artiștilor. S-a stins din viață la 68 de ani: „A lăsat un gol în inima şi sufletul nostru”

Doliu în lumea artiștilor. „Iubitul nostru Jack a lăsat un gol în inima şi sufletul nostru… ne vei lipsi foarte mult, tu eşti pentru totdeauna cu noi„, a scris pe reţelele de socializare un grup creat de muzicieni care au înregistrat cu celebra formaţie rock britanică.

Doliu în lumea artiștilor

Sonni a fost uneori supranumit cu afecţiune „celălalt chitarist din Dire Straits”, trupă fondată de Mark şi David Knopfler, John Illsley şi Pick Withers în 1977.

El „a îmbrăţişat o filosofie de a trăi bine şi de a trăi acum, în misiunea lui de a crea momente memorabile cu prietenii şi familia„, se adaugă pe site-ul muzicianului, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, Sonni a făcut parte dintr-un grup numit DSL Legacy, creat de foşti muzicieni care au cântat şi înregistrat cu Dire Straits de-a lungul anilor.

Citește și: Doliu în lumea televiziunii. Prezentatorul-cântăreț Jull Nicu s-a stins din viață, răpus de o boală nemiloasă. Colegii de scenă sunt în doliu

Ioana Maria Lupașcu, pianistă,  murit la 45 de ani

În urmă cu trei ani și jumătate, Ioana Maria Lupașcu a fost diagnosticată cu cancer, iar medicii i-au prognozat un orizont de viață de cca două luni. Însă, a reușit să-i fie alături fiicei sale adolescente câțiva ani. În primele luni din acest an, în urma unei embolizări efectuate greșit de un medic, microsferele care aveau rol de a opri vascularizarea celulelor canceroase au migrat pe căile biliare și au generat un icter mecanic.

Timp de două luni, celebra pianistă nu a putut bea decât apă, ceea ce a și dus la pierderea subită a peste 15 kg din greutate.

Anunțul trist a fost făcut de colegii din filarmonică pe rețelele sociale. „Cu sufletele îndurerate, anunțăm trecerea în neființă a colegei noastre, Ioana-Maria Lupașcu. Deși oamenii buni nu câștigă întotdeauna, o vom ține minte pe Ioana ca o adevărată luptătoare, atingând cu dragoste persoanele din jurul ei și clapele pianului chiar și în cele mai dificile momente ale vieții.

Suntem recunoscători că ne-am putut afla în preajma unui spirit atât de frumos și a unei artiste desăvârșite, deși această călătorie a fost întreruptă prematur.

Înmormântarea va avea loc sâmbătă, 2 septembrie 2023, în București. Gândurile noastre sunt alături de familie, prieteni și toți cei ce au cunoscut acest suflet pur, și îi asigurăm de tot sprijinul nostru în aceste momente dureroase.

Sincere condoleanțe!”, au transmis cei din Filarmonica „Paul Constantinescu”, din Ploiești.