Doliu în lumea filmului! Actriţa Claude Gensac, „soţia” lui Louis de Funès în seria Jandarmului, a murit la vârsta de 89 de ani

Actriţa Claude Gensac, celebră pentru rolul soţiei lui Louis de Funès, „ma biche”, din seria „Jandarmului”, a murit la vârsta de 89 de ani. Vedeta, care a jucat în peste zece filme alături de celebrul comic, a urcat pe scenă până în ultima clipă.

28 dec. 2016, 13:16
Doliu în lumea filmului! Actriţa Claude Gensac, „soţia” lui Louis de Funès în seria Jandarmului, a murit la vârsta de 89 de ani

Născută pe 1 martie 1927, la Acy-en-Multien (Oise), s-a remarcat la începuturile carierei actoricești în roluri de tragediană, mai ales cel al lui Jeanne d’Arc din piesa lui Jacques Audiberti.

În cinema debutează în anul 1952, în filmul „Viața unui om cinstit” de Sacha Guitry. Vor urma o sumedenie de roluri pentru televiziuni și marile teatre de bulevard.

„Oscar”, filmul din 1967 al lui Edouard Molinaro, îi va aduce pentru prima oară împreună, pe platourile de filmare, pe Claude Gensac și Louis de Funès, ca soți. Alchimia dintre cei doi mari actori este perfectă, iar Jeanne, soția lui Louis, o îndrăgește din prima clipă și cele două aveau să rămână cele mai bune prietene, până la moartea, anul trecut a lui Jeanne, în vârstă de 101 ani.

La bătrâneţe, Gensac va cunoaște o senzațională revenire, primind premiul César în 2015, la vârsta de 88 de ani, pentru rolul Marthe din filmul „Lulu, femeie goală” de Solveig Anspach.