Doliu în lumea fotbalului. A murit Vasile Ianul

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi Vasile Ianul a murit miercuri dimineaţă. El fusese internat în urmă cu zece zile, într-un spital din Iaşi.

20 mart. 2013, 08:27
Doliu în lumea fotbalului. A murit Vasile Ianul

Vasile Ianul, în vârstă de 68 de ani, a fost tratat în ultimele săptămâni în două spitale ieşene. Potrivit medicilor, el suferea de obezitate, diabet zaharat, probleme cardiace şi renale.

Fostul preşedinte al clubului Dinamo Bucureşti şi al clubului Politehnica Iaşi Vasile Ianul a fost internat în stare critică la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, fiind suspectat că ar avea gripă AH1N1.

Vasile Ianul a jucat între anii 1966 şi 1974 la Politehnica Iaşi, iar în perioada 1981-1985 a fost preşedinte al clubului de fotbal din municipiu. Ulterior, timp de nouă ani, el a condus gruparea Dinamo Bucureşti.

Familia lui Vasile Ianul a comunicat că slujba de înmormântare va avea loc la biserica Sf. Vasile, din Iaşi, cea pe care el a sprijinit-o financiar în anii ’80, când era preşedinte al Politehniciii Iaşi.

Personalitatea lui Vasile Ianul a fost una extrem de controversată, acesta fiind primul om de fotbal arestat după Revoluţie, el fiind acuzat că şi-a însuşit bani din transferurile în străinatate ale unor fotbalişti de la Dinamo, între care Bogdan Stelea, Ioan Ovidiu Sabău sau Dorinel Munteanu. Una dintre extravaganţele care l-au făcut celebru a fost aceea că în anii ’90, pe când era preşedintele lui Dinamo, Vasile Ianul ar fi mers cu taxiul de la Marsilia la Geneva (415 km), oferindu-i şoferului nu mai puţin de 10.000 de dolari. Ianul nu a confirmat însă niciodată această informaţie.