Doliu în lumea miliardarilor! Una dintre cele mai bogate femei din lume, celebră pentru numeroasele sale acte de caritate, răpusă de cancerul pancreatic

Miliardara Lily Safra a decedat sâmbătă, 9 iulie, la vârsta de 87 de ani. Aceasta a fost răpusă de cancerul pancreatic.

12 iul. 2022, 12:12

Doliu în lumea miliardarilor! Anunţul decesului a fost făcut de Fundaţia Edmond J. Safra, al cărei preşedinte era.

Timp de mai bine de douăzeci de ani, doamna Safra a susţinut cu fidelitate moştenirea filantropică a mult-iubitului ei soţ Edmond, sprijinind sute de organizaţii din întreaga lume”, a anunţat fundaţia printr-un comunicat de presă, potrivit bloomberg.com

Doliu în lumea miliardarilor! Una dintre cele mai bogate femei din lumea fost răpusă de cancerul pancreatic

De-a lungul vieţii, ea a făcut nenumărate acte de caritate: donații substanţiale și a sprijinit cu bani organizații din întreaga lume.

Citeste si Actorul Gregory Itzin din Friends a murit pe masa de operaţie

Soţul acesteia, bancherul Edmond Safra, și-a pierdut viața, în 1999, într-un incendiu provocat de unul dintre îngrijitorii săi, în apartamentul său din Monaco. Avea 67 de ani. Tot atunci a murit şi asistenta sa. În apartament se afla şi Lily, dar aceasta a fost salvată de pompieri.

Edmond Safra, soţul miliardarei, a murit într-un incendiu în 1999

Moartea violentă a lui Safra a alimentat, la acea vreme, teoriile conspirației. Considerat unul dintre cei mai bogați oameni de atunci, Edmond Safra a lăsat 50% din activele sale mai multor organizații caritabile, restul banilor fiind împărțiţi între membrii familiei sale și soția sa Lily, care a primit 800 de milioane de dolari conform informațiilor de la acea vreme.

Născută în Porto Alegre, Brazilia, Lily Safra şi-a petrecut o parte din viaţă la Monaco şi apoi la Geneva, unde a şi murit. În 1976, a devenit soţia lui Edmond Safra, iar după moartea acestuia i-a moştenit averea.

Citeste si Fost dictator al Mexicului, cunoscut pentru represiunea sângeroasă a protestelor studenţeşti, a murit la vârsta de 100 de ani

Cunoscută pentru donaţiile sale filantropice, Lily Safra a sprijinit în special cercetările privind boala Parkinson şi alte boli care afectează creierul. Printre altele, a donat zece milioane de euro Fundaţiei Heritage, a doua zi după incendiul uriaş care a afectat Catedrala Notre-Dame din Paris, informează AFP.