Doliu în lumea muzicii. Bobby Caldwell, interpretul „What You Won’t Do For Love, a murit la 71 de ani

Celebrul Bobby Caldwell, interpretul „What You Won’t Do For Love” și Open Your Eyes”, a murit la vârsta de 71 de ani.

16 mart. 2023, 09:10
Doliu în lumea muzicii. Bobby Caldwell, interpretul „What You Won’t Do For Love, a murit la 71 de ani
Bobby Caldwell a murit la vârsta de 71 de ani

Doliu în lumea muzicii. Cantautorul Bobby Caldwell s-a stins din viață la vârsta de 71 de ani. Soția compozitorului de muzică soul, Mary Caldwell, a fost cea care a dat vestea tristă pe contul său de de Twitter, precizând că acesta a murit acasă.

„Bobby a decedat aici, acasă. L-am ținut strâns în brațe în timp ce ne părăsea. Am inima frântă pentru totdeauna. Vă mulțumesc tuturor pentru numeroasele rugăciuni de-a lungul anilor”, a scris aceasta.

Ea a subliniat faptul că, în ultimii șase ani, soțul ei a avut probleme de sănătate apărute în urma unei afecțiuni pe care o dezvoltase din cauza unui efect advers al consumului de antibiotic, fluorochinolonic.

Citește și: A murit Claude Simonet, fostul preşedinte al Federaţiei Franceze de Fotbal

Cariera lui Bobby Caldwell

Vocea lui Bobby Caldwell se mula cu ușurință pe genurile de jazz, R&B și rock. Piesa sa de succesc, „What You Won’t Do For Love”, s-a aflat în topurile Billboard 100 după lansarea din 1978 de pe albumul de debut cu același nume.

„What You Won’t Do For Love” a rămas un hit de-a lungul mai mult generații, mai ales datorită atracției sale largi ca sample și cover song. Tupac Shakur a eșantionat piesa pe melodia sa „Do for Love” din 1998, iar Boyz II Men, Snoh Aalegra, Michael Bolton și alții au reînregistrat-o ca cover.

Citește și: Doliu imens în sport. Marele campion a murit în somn

„Open Your Eyes”, o altă piesă de succes de ale lui Caldwell, de pe albumul „Cat in the Hat”, din 1980, a devenit sample penteu alte piese celebre, precum „The Light”, de la Common, de pe albumul „Like Water for Chocolate” din 2000. În 2013, John Legend a făcut și el un cover al melodiei pe albumul său „Love in the Future”.