Doliu în lumea muzicii populare din România. Un interpret iubit de toți s-a stins din viață

Cânărețul de muzică populară, Alexandru Rusu, fondatorul Asociației Culturale ”Casa Rusu Câmpia Transilvaniei”, s-a stins din viata.

07 aug. 2021, 23:46
Doliu în lumea muzicii populare din România. Un interpret iubit de toți s-a stins din viață

Doliu în lumea muzicii populare din România. Artistul a murit în brațele soției și a celor două fiice. Trista veste a fost dată pe pagina asociației fondată de regretatul Alex Rusu: Casa Rusu Câmpia Transilvaniei. Prietenii și cei care l-au iubit pe Alexandru Rusu au scris mesaje emoționante în memoria celui care le-a călăuzit pașii.

Doliu în lumea muzicii populare din România. Un interpret iubit de toți s-a stins din viață

Alex Rusu era căsătorit de 25 ani și avea doua fete care au urmat pasiunea pentru folclor. Tot de atâția ani înființase asociația care ținea vii tradițiile și folclorul românesc.

”Dragii noștri,
Așa îi plăcea lui Alex să vă spună și aceasta din sufletul unui om extraordinar de bun (chiar dacă unii au înțeles greșit exigențele lui), pentru că iubea oamenii, iubea lumea pe care dorea să o vadă mai bună .

S-a stins în brațele soției și a celor două fiice cu multe mesaje lăsate, iar pentru voi cei care l-ați iubit vă spune să nu fiți triști, a plecat să slujească acolo unde Bunul Dumnezeu i-a rânduit și de unde se va ruga mult pentru noi.
A lăsat în urmă multă zestre tradițională și spirituală de care este convins că se va avea grijă. Dacă doriți să ne fiți alături în marea durere: Priveghiul va avea loc -vineri 6 august ora 18, Slujba de înmormântare – sâmbăta 7 august ora 14. la Capela Cimitirului din Nazna str. Viilor , com. Sâncraiu de Mureș , jud. Mureș Doamne ajută-ne!”

Citește și: Doliu în lumea filmului. Un cineast cunoscut premiat cu Oscar a murit de COVID. Unul dintre filmele sale a făcut senzaţie în România!
Alex Rusu absolvise, anul acesta, Facultatea de Teologie Ortodoxa, in cadrul Universitatii 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Citește și: Doliu în lumea muzicii populare. Vestea care l-a întristat pe Grigore Leşe. S-a stins din viaţă unul dintre artiștii cu care a colaborat în nenumărate rânduri