Doliu în lumea presei. Încă un jurnalist cunoscut s-a stins din viață din cauza unei boli cumplite

Lumea presei a mai pierdut un om de valoare. Jurnalistul Valentin Iacob a murit la vârsta de 67 de ani.

16 ian. 2022, 12:26
Doliu în lumea presei. Încă un jurnalist cunoscut s-a stins din viață din cauza unei boli cumplite

Doliu în lumea presei. Acesta suferea de o boală gravă și a murit într-un timp relativ scurt de la diagnosticare. Valentin Iacob s-a nascut in Bucuresti, pe 12 octombrie 1955.

Doliu în lumea presei. Încă un jurnalist cunoscut s-a stins din viață din cauza unei boli cumplite

In 1979 a absolvit Facultatea de Matematica a Universitatii din Bucuresti si pana in 1993 a fost informatician si profesor de matematica. Ca scriitor, a debutat dupa decembrie 1989. Poeme, proze, interviuri si amintiri literare i-au aparut in majoritatea revistelor literare romanesti. A publicat patru carti: Petrogradul intr-un pahar cu sampanie (poeme, Editura Du Style, 1996), Pianul kamikaze (poeme, Editura Du Style, 1998), Balada Craiului de Toba (poem, Editura Eminescu, 1998), Clownul lui Hrist (poeme si proze, Editura Muzeului Literaturii Romane), scria Revista AS în textul de prezentare a lui Iacob.

Citește și: Doliu în Biserica Ortodoxă Română. Ucenicul lui Nicolae Steinhardt, stareţul Emanuil Rus, a murit răpus de COVID
Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si al Asociatiei Scriitorilor Profesionisti din Romania (ASPRO).

A primit Premiul pentru debut al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti, Premiul pentru debut „Poesis”, Premiul pentru poezie al Colectiei Biblioteca Bucuresti (1998), Premiul pentru literatura pentru copii al Concursului national de literatura „Alexandru Odobescu” (1997, Calarasi) si a fost nominalizat la premiile pentru debut ale Uniunii Scriitorilor si ASPRO.

Din 1992 este redactor la „Formula AS”. „O cunoscusem pe doamna Sanziana Pop inca dinainte de 1989, pe cai literare. Dar din clipa in care m-a chemat la „Formula AS”, ea mi-a taiat luminos destinul, nonsalanta si energica. Mai mult, consider ca am crescut si m-am format la scoala de jurnalistica literara a Sanzienei Pop. In toti acesti ani la „AS”, am scris in mai toate genurile si rubricile revistei. Iar forta de mentorat a Sanzienei Pop am simtit-o constant ca pe o bucurie a dialogului esential si eficient. Una care te obliga sa scrii, sa tintesti mereu sus. La fel cum este si bucuria de a calatori cu echipa „AS-ului” in cautarea emotiei si frumosului din oameni, locuri si cuvant”.

Citește și: Ion Şmecherul, ciobanul devenit vedetă pe YouTube, a murit. Fraţii Iancu şi Culiţă Sterp sunt în doliu: „Din păcate nu s-a mai trezit, i-a cedat organismul”


loading...
Partenerii noștri