Doliu în lumea presei. Un renumit om de radio şi critic al vaccinurilor a murit de Covid-19

Doliu în lumea presei. Renumitul om de radio Dick Farrel, un critic dur al lui Anthony Fauci, a murit după ce a fost infectat cu coronavirus. Prezentatorul în vârstă de 65 de ani a murit în urmă cu două săptămâni. Anunțul a fost făcut de logodnica sa, Kittie Farley.

19 aug. 2021, 12:19
Doliu în lumea presei. Un renumit om de radio şi critic al vaccinurilor a murit de Covid-19
Renumitul om de radio Dick Farrel a murit

Doliu în lumea presei. Jurnalistul Dick Farrel era un critic vehement al vaccinurilor dezvoltate împotriva COVID-19 și punea la îndoială eficiența acestora. După ce s-a îmbolnăvit şi a ajuns în stare gravă, Farrel şi-a schimbat părerea și a regretat că nu s-a vaccinat împotriva virusului, potrivit The Guardian.

Doliu în lumea presei

Complicaţiile au apărut după zece zile după ce a contractat noul coronavirus, a susţinut Kittie Farley: „A luptat ca un tigru. Vă rog să nu amânaţi să atrageţi atenţia pentru această boală. Îl vom iubi întotdeauna pe Dick Farrel, îi vom aprecia mereu spiritul şi ne va fi dor de el„.

Dick a fost un prezentator popular de radio în Florida şi întotdeauna prieten cu Newsmax. Jelim decesul şi sperăm că toată lumea poate afla din moartea sa inutilă importanţa vaccinării”, a scris Brian Peterson, un purtător de cuvânt al Newsmax, într-un e-mail către The Post.

Dick Farrel, originar din Queens, New York, a prezentat emisiuni radio în Florida și a fost imaginea publicației de dreapta Newsmax.

Citeşte şi: Valul 4 face ravagii: SUA raportează peste 1.000 de decese asociate COVID-19 într-o singură zi, Rusia are iar peste 20.000 de cazuri

OMS consideră că nu necesită a treia doze de vaccin

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat miercuri graba statelor bogate de a administra a treia doză de vaccin contra COVID-19, subliniind că datele nu au demonstrat deocamdată necesitatea unui rapel. În acelaşi timp, SUA au anunţat că din 20 septembrie americanii vor putea face a treia doză, cu Pfizer şi Moderna.

Considerăm în mod clar că datele actuale nu indică faptul că rapelurile sunt necesare”, a declarat responsabila ştiinţifică a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Soumya Swaminathan, într-o conferinţă de presă. „Trebuie să aşteptăm ca ştiinţa să ne spună când sunt necesare rapelurile, ce grupe de persoane şi ce vaccinuri au nevoie de rapeluri”, a explicat ea.

Nici din punct de vedere ‘moral şi etic’ nu este bine ca ţările bogate să administreze a treia doză când restul lumii aşteaptă prima injecţie”, a adăugat responsabila OMS.

La scurt timp după aceste declaraţii, SUA au anunţat că americanii vaccinaţi anti-COVID cu serurile Pfizer şi Moderna vor putea primi a treia doză la cel puţin opt luni după cea de-a doua, începând din 20 septembrie, autorităţile sanitare declarându-se îngrijorate de scăderea protecţiei imunitare conferite de vaccinuri odată cu trecerea timpului, după cum transmite Associated Press.