Doliu în lumea serviciilor secrete din România. A murit preferatul lui Traian Băsescu

Viorel Stanca, fost lider al Partidului Democrat Sălaj şi fost ofiţer de securitate, care a fost decorat de Traian Băsescu în anul 2007, a murit la vârsta de 67 de ani.

30 oct. 2021, 10:10
Doliu în lumea serviciilor secrete din România. A murit preferatul lui Traian Băsescu

Doliu în lumea serviciilor secrete din România! Viorel Stanca, fost lider al Partidului Democrat Sălaj şi fost ofiţer de securitate, care a fost decorat de Traian Băsescu în anul 2007, a murit la vârsta de 67 de ani.

Doliu în lumea serviciilor secrete din România. A murit preferatul lui Traian Băsescu

Viorel Stanca a lucrat din anul 1977 ca ofiţer de contrainformaţii în cadrul Securităţii, rămânând şi după 1989 în cadrul SRI, până în 1992, când a trecut în rezervă, informează Magazin Sălăjean. În 2007, la propunerea SRI, preşedintele Traian Băsescu l-a ridicat la rang de general de brigadă în rezervă. Din punct de vedere politic, Viorel Stanca a activat timp de mai mulţi ani în Partidul Democrat, fiind preşedintele organizaţiei Sălaj în perioada 2001 – 2008. În anul 2012 a preluat, temporar, conducerea PRM Sălaj, renunţând după puţin timp şi la acest partid şi la implicarea politică.

Doliu în Pro România. A murit la doar 43 de ani răpus de COVID, deși fusese vaccinat

Viorel Stanca a fost primul sălăjean care a intrat în Topul 300 al milionarilor români. În 2006 avea o avere estimată la aproximativ 25 de milioane de euro.  În 1998, împotriva sa a început urmărirea penală pentru evaziune fiscală de circa 3 miliarde de lei vechi.  Ulterior, dosarul fost închis, deoarece instanța a descoperit vicii de procedură!

Președintele Traian Băsescu l-a ridicat pe Viorel Stanca la gradul de general de brigadă în rezervă, la propunerea SRI. Ulterior, președintele a declarat că îl va degrada la gradul de soldat dacă se va dovedi că este vinovat. În februarie 2010, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că Viorel Stanca a fost ofițer de securitate.