Doliu în lumea teatrului! A murit Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu

E doliu în lumea teatrului! Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu, a murit la 76 de ani.

26 feb. 2023, 17:13
Doliu în lumea teatrului! A murit Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu

Valeria Ogășanu, soția actorului Virgil Ogășanu, a murit la 76 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe rețelele sociale de către compozitorul Mihai Ogășanu, fiul celor doi.

„Drum lin în Lumină, iubită mamă! Te iubesc!”, a scris Mihai Ogășanu, sub o poza cu chipul mamei sale, în alb-negru.

Actrița Valeria Ogășanu a murit duminică, 26 februarie, în vila familiei sale din Cornu, la munte.

Citește și Filozoful Mihai Șora a murit la 106 ani. Mesaj emoționant al soției

Valeria Ogășanu avea 76 de ani și suferea de mai multe afecțiuni, organismul ei fiind foarte slăbit în ultima perioadă. Actrița și restul familiei sale s-au îmbolnăvit de Covid-19 și au stat două săptămâni în spital. După ce a contractat virusul, regretata actriță a început să se simtă tot mai rău, iar organismul i-a cedat din ce în ce mai mult.

Valeria Ogășanu s-a născut la 23 septembrie 1946 în București, România. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografie în 1969. În 1968, joacă primul rol în filmul: Vin cicliștii.

Cum s-au cunoscut Virgil și Valeria Ogășanu

Povestea de dragoste a celor doi actori a început pe scena Teatrului Bulandra, acolo cunoscându-se pentru prima dată. A urmat o relație de câțiva ani, iar ulterior, aceștia s-au căsătorit.

Nunta lor nu a avut loc la un restaurant cu ștaif, petrecerea au făcut-o în apartamentul în care se mutaseră și care era aproape gol.

Citește și Mesaj emoționant al soției lui Mihai Șora după moartea filozofului: „Iubitule, ai fost fericire pură. Nu doar om frumos, ci Frumusețea însăși”

”Aveam apartament de trei camere în Titulescu, acolo stăteam, îl făcusem frumos, l-am vopsit, l-am văruit, am pus în baie gresie, era o ceramică maronie, foarte frumoasă și am făcut căsătoria civilă acolo. Nu aveam nici scaune, nici masă, nu aveam nici perdele, aveam doar aragaz, frigider și atât. Și atunci, vecinii din bloc au adus mese de la ei, scaune de la ei, dar aveam un chelner de la Athénée Palace care ne servea. Acolo au venit toți actorii, inclusiv Marin Moraru. A fost foarte frumos, a fost o nebunie întreagă, cu toți colegii, mai stăteau pe jos, mai pe scaun, dar eram fericiți”, spunea, în urmă cu ceva timp, marele actor.