Marina Almășan a dat vestea cea tristă despre moartea actriței Cristina Deleanu. După 60 de ani în slujba teatrului, îndrăgita artistă a plecat să joace printre îngeri.
„Nu te poți obișnui că un om bun nu mai e, să o odihnească Dumnezeu în lumea Lui, merita Cristina. Îmi doresc ca prietenul meu de suflet, Eugen Cristea, să treacă cu bine. Am vorbit foarte recent cu ea. Mi-a spus că nu se simte bine. A fost prezentă cu Eugen la toate evenimentele mele. A fost tot timpul optimistă, chiar dacă avea probleme de sănătate și era supărată de ce se întâmpla în jurul ei. Încerca să rămână optimistă”, a declarat Marina Almășan pentru România TV.
Cristina Deleanu a jucat rolul directoarei din Liceenii, fiind pusă mereu să facă pace între Socrate și Isoscel, doi profesori care se certau. Ea și soțul ei, actorul Eugen Cristea, au renunțat la lumina reflectoarelor, chiar dacă erau pe culmile succesului.
„Mie, personal, mi-au cam ajuns cei 60 de ani de teatru. Mai fac și pauze. Nu că nu m-aș mai simți în formă, dar acum nu mai e obligatoriu să urc pe scenă. Mai îmi văd și de casă, de citit, de scris. Soțul meu, însă, Eugen, este în plină activitate, în plină mișcare, cu spectacolele, el este mai mult cu drumurile. Din ce bani trăiesc acum?
Mi-au mai pus un pic, la pensie, dar trebuie să mărturisesc că noi, actorii, avem și un mic avantaj, mai câștigăm ceva și din drepturile de autor, de difuzare. Am făcut și o reclamă, la un lanț de farmacii, a fost foarte bine plătită. Am mai jucat în serialul „Lecții de viață” (PRO TV), am dublat voci de desene animate, cu Eugen. Dar, acum vin și generațiile din urmă și e normal să se zbată și ei pentru existență și pentru talentul lor”, declara actrița, în toamna anului trecut.
Actrița Cristina Deleanu este cunoscută pentru interpretarea a numeroase roluri şi în piese de teatru radiofonic („Ceaiul nostru cel de toate zilele”, „Drumul lui Orfeu”, „Orfeu în Infern”, „Zadarnicele necazuri de iubire”) şi, în anii ’80, în piese de teatru de televiziune (ex. „La musica”, „Enigma din testament” – ambele în regia Olimpiei Arghir ş.a.).
Începând tot din anii ’80, este distribuită în numeroase filme: „Destine romantice'” (1981, regia Haralambie Boroş), „Acţiunea Zuzuc” (1983, regia Gheorghe Naghi), „Ca-n filme” (1983, regia Manole Marcus), „Scopul şi mijloacele” (1983, regia Dan Marcoci), „Un petic de cer” (1983, regia Francisc Munteanu), „Eroii n-au vârstă/Fata din Strada Florilor” (1984, regia Mihai Constantinescu, Dan Mironescu, serial TV), „Anotimpul iubirii” (1985, regia Iulian Mihu), „Liceenii” (1986, regia Nicolae Corjos), „Extemporal la dirigenţie” (1987, regia Nicolae Corjos), „Moartea unui artist” (1989, regia Horea Popescu), „Taina jocului de cuburi” (1989, regia Gheorghe Naghi), „Om bogat, om sărac” (2006, serial TV), „Vrei să fii mama mea?” (2006), „Aniela” (2009).