Doliu în MUZICĂ. A murit un mare compozitor. Toţi românii i-au fredonat PIESELE

Les Reed, compozitorul britanic care a scris piesele "It's Not Unusual" şi "Delilah" interpretate de Tom Jones, a murit la vârsta de 83 de ani.

16 apr. 2019, 15:51
Doliu în MUZICĂ. A murit un mare compozitor. Toţi românii i-au fredonat PIESELE

Decesul lui Les Reed a fost confirmat de familia compozitorului.

„Suntem extrem de mândri de tot ce a realizat Les pe parcursul vieţii sale incredibile. Ştim că numele lui va rămâne în istorie pentru contribuţiile sale muzicale şi că el va continua să trăiască prin intermediul compoziţiilor şi cântecelor sale pentru totdeauna”, a declarat familia compozitorului printr-un comunicat oficial.

„It’s Not Unusual” a fost cântecul de debut al lui Tom Jones, la care Les Reed a mai contribuit ca aranjor şi pianist. Acesta a fost lansat în 1964. Colaborarea dintre cei doi a înregistrat încă un succes în 1968, cu piesa „Delilah”.

Les Reed a mai compus, în 1967, în colaborare cu Barry Mason, balada „The Last Waltz”, unul dintre cele mai celebre cântece ale lui Engelbert Humperdinck.

În 1972, Les Reed a contribuit la scrierea piesei „Marching on Together”, devenită imnul echipei de fotbal Leeds United, care continuă să se bucure de apreciere fanilor clubului la peste 40 de ani de la lansare.