Doliu în muzica uşoară românească. S-a stins din viaţă CÂNTĂREŢUL căruia multe vedete îi datorează enorm

S-a stins din viață, la numai 59 de ani, Marian Georgescu, chitarist de jazz și compozitor. A petrecut 30 de ani alături de Big Band-ului Radio,cântând alături de toate numele importante ale scenei muzicale românești.

25 feb. 2019, 14:44
Doliu în muzica uşoară românească. S-a stins din viaţă CÂNTĂREŢUL căruia multe vedete îi datorează enorm

Marian Georgescu a participat la festivalurile Cerbul de Aur și Mamaia, concertând alături de legende ale jazz-ului autohton, precum Johnny Răducanu ori Teodora Enache. 

George Natsis, Tudy Zaharescu și Ionel Tudor i-au fost colegi, la fel ca și dirijorul Big Band-ului Radio sau compozitorul Andrei Tudor (fiul lui Ionel Tudor). Acestuia i-a fost îndrumător muzical în ultimii 18 ani: ”Cânt alături de el de când aveam 16 ani. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească”.

La rândul său, Ionel Tudor a scris: ”Bunul nostru coleg de o viață, prieten, instrumentist al Big Bandului Radio, orchestrator și compozitor, Marian Georgescu, s-a stins din viață. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească! Marian, te vom păstra în memorie mereu”.

Jazzmanul Marian Georgescu era renumit și datorită colecției de chitare unice în România, făcute pe comandă, capabile să redea tonalități de vibrafon, flaut, pian, chitară bass.