Doliu în presă, a murit Florin Zaharescu

În 2013 a fost diagnosticat cu Alzheimer, moment în care și-a înaintat demisia. Avea 61 de ani. În locul lui, a rămas director tânărul Bogdan Roşca.

15 nov. 2021, 19:22
Doliu în presă, a murit Florin Zaharescu

Fostul director al Radio Cluj, Florin Zaharescu, a încetat din viață luni, 15 noiembrie, la vârsta de 69 de ani. Născut la 22 martie 1952, în localitatea Câmpina, Zaharescu a condus Radio Cluj între anii 1995 și 2013.

„Absolvent al Facultății de Litere, Florin Zaharescu și-a început colaborarea cu radioul, remarcat fiind de Dumitru Vârtic. Ajuns la Radio, Florin Zaharescu a început prin a fi crainic. A urmat apoi toate treptele profesionale, de la corespondent județean al postului central și redactor emisiuni de tineret până la redactor de rubrică – emisiuni de actualități și realizator de programe complexe. Iubea nespus emisiunile Bună Dimineața și adora să se trezeasca la ora 5 să-și pregăteasca emisiunea, parcă-l auzim si azi “Bună dimineața Cluj, Bună dimineața Transilvania, dragi ascultători….”, informează Radio Cluj.

Larisa, mama fetiţei care şi-a pierdut viaţa într-un accident cumplit în Oradea, a murit în ziua în care fiica ei a fost înmormântată
În 1995, la 43 de ani, a ocupat prin concurs funcția de director / redactor șef al Studioului Radio Cluj pe care l-a condus cu devotament și profesionalism aproape 20 de ani. În 2013 a fost diagnosticat cu Alzheimer, moment în care și-a înaintat demisia. Avea 61 de ani. În locul lui, a rămas director  Bogdan Roşca.

„Talentul său actoricesc, deși nu l-a condus pe marile scene de teatru, l-a ajutat să devină un artist al microfonului, un admirabil partener de dialog care a știut să respecte libertatea opiniilor interlocutorilor”, mai transmit reprezentanții instituției.

Ea este Mihaela, tânăra studentă care a murit într-un accident cumplit la Buzău. Ieşise la plimbare cu maşină împreună cu un prieten