Doliu în presă, o cunoscută jurnalistă a murit chiar în prima zi din 2020. Vecinii au găsit-o în faţa casei

Jurnalista bulgară Silva Zurleva a murit miercuri, în prima zi a noului an, la vârsta de 61 de ani. Ziaristă celebră la sud de Dunăre, a murit la locuinţa sa de la ţară, din localitatea Kovaceviţa.

01 ian. 2020, 18:19

Moartea Silvei Zurleva (foto dreapta, alături de fiica sa) a fost anunţată miercuri dimineaţa, la ora 09.50, printr-un apel la 112 în care se afirma că aceasta este căzută pe treptele de la intrarea în locuinţă. Deocamdată nu este clar ce i-a provocat decesul jurnalistei, un atac de cord sau chiar căderea pe trepte. Singurul lucru pe care poliţia îl ştie cu certitudine este că Silva Zurleva nu a fost victima unui atac violent, afirmă autorităţile.

Prezentatoare tv, moartă în accident aviatic, în timpul unui reportaj. Ea zbura alături de un cascador cunoscut

Silva Zurleva s-a născut pe 26 februarie 1958 şi a absovit Facultatea de Filologie a Universităţii din Sofia, cu specalizare în filologia bulgara şi limba şi literatura greacă. Teza sa de dectorat de intitulează „Marea în poezia greacă contemporană”. Înainte de 1989 a lucrat la televiziunea națională bulgară, iar din 2001 a fost directorul televiziunii Nova. Din 2009 a devenit consultant şef în televiziune şi membru în Consiliul de Administraţie al televiziunii Nova.