Doliu în presa românească. A murit un cunoscut jurnalist, foarte acid la adresa autorităţilor

Petre Tănăsoaica, redactor-șef al cotidianului Viața Vâlcii, s-a stins din viață la vârsta de 63 de ani. Acesta a murit joi, 3 ianuarie 2018, la Spitalul Județean Vâlcea.

04 ian. 2019, 15:23
Doliu în presa românească. A murit un cunoscut jurnalist, foarte acid la adresa autorităţilor

Petre Tănăsoaica a fost unul dintre creatorii presei din Vâlcea, unul dintre cei mai talentați, dedicați meseriei și de substanța jurnaliști vâlceni, după cum scriu jurnaliştii de la Vocea Vâlcii. La 63 de ani, Petre Tănăsoaica a murit joi, 3 ianuarie 2018, la Spitalul Județean Vâlcea, diagnosticul fiind de ocluzie intestinală.

Petre Tănăsoaica a fost un jurnalist bun. Adică a făcut ce, mai exact? A scris despre nemernicii, potentații zilei. Cu vervă, cu verbe tari, cu fraze de ținut minte. Unora le-a plăcut, altora nu, însă Petre Tănăsoaica rămâne un reper, un etalon pentru presa din Vâlcea„, mai scriu jurnaliştii vâlceni.

Născut la 16 iulie 1955, Petre Tănăsoaica a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România, manager și redactor-șef al cotidianului „Viața Vâlcii”, cronicarul de artă vizuală al revistei „România literară”. Tănăsoaica este absolvent al Facultății de Artă și Design, secția Teoria și Istoria artei, din cadrul Universității de Vest din Timișoara, și doctor în Arte al aceleiași universități. Printre volumele sale de referință se numără ,,Set sonete și contrasonete” (2006), ,,Grădina lui Tagore” (2007), „Femeia lui Yerutonga” (2010) ș.a.