Doliu în presa sportivă. A murit unul dintre cei mai faimoşi jurnalişti de la Associated Press

Stephan Nasstrom, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti ai agenţiei Associated Press, a murit la vârsta de 70 de ani. Acesta se retrăsese în Peru, locul unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

22 iul. 2021, 22:05
Doliu în presa sportivă. A murit unul dintre cei mai faimoşi jurnalişti de la Associated Press

Stephan Nasstrom a lucrat timp de peste 40 de ani pentru Associated Press şi a fost jurnalist sportiv, acoperind nouă ediţii ale Campionatelor Mondiale de fotbal și nu mai puţin de opt ediții ale Jocurilor Olimpice.

„Este regretat datorită carierei sale remarcabile. Și-a făcut profesia cu pasiune și a pus amprenta peste tot pe unde a fost. Era specializat în ski, fotbal, tenis, atletism și baseball. Cu toate astea, a scris și despre o varietate de alte sporturi, inclusiv lupte olimpice. Nasstrom a călătorit pe tot globul și era mândru că a acoperit evenimente de pe mai multe continente”, se arată într-un text publicat de agenţie.

Citeşte şi Edward Mortimer, unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti din lume, a murit

„Prima Cupă Mondială a lui Nasstrom a fost în 1978 în Argentina, acolo unde, la un moment dat, în fața unui restaurant a întâlnit o femeie care avea să-i devină soție, Angela, și care i-a dăruit doi copii: Daniel și Michael. El a reușit chiar să organizeze o întâlnire cu Pelé pentru fiul său mai mare, Daniel”, mai scrie Associated Press.

Stephan Nasstrom s-a retras din activitate în 2010, încheind astfel o colaborare de peste patru decenii cu prestigioasa agenţie.

Citeşte şi Şoc în presa sportivă! Unul dintre cei mai apreciați comentatori din România a fost găsit mort în casă. Avea doar 29 de ani