Doliu în PSD. Anunţul trist a fost făcut pe Facebook

Coronavirusul a afectat PSD, mai mulţi politicieni locali sau parlamentari fiind răpuşi de noul virus.

05 ian. 2021, 11:48
Doliu în PSD. Anunţul trist a fost făcut pe Facebook

Doliu în PSD. Partidul Social Democrat mai pierde un fost consilier județean. Este vorba despre consilierul Călin Ștefan.

”Am primit vestea trecerii în neființă a prietenului și colegului Călin Ștefan cu profund regret!  Un om cu o blândețe care i se citea în priviri și de o verticalitate cum rar întâlnești, Călin Ștefan și-a pus amprenta personală asupra tuturor activităților în care s-a implicat, sădind în jurul lui bunătate, respect și implicate.
Drum lin spre cer, om minunat!”, a scria Maricel Popa pe pagina lui de Facebook.

Primul consilier decedat a fost Dumitru Paraschiv, astă-toamnă, care contractase Covid-19 și era tratat la spitalul mobil de la Letcani.

Doliu în PSD. La sfârşitul anului trecut, PSD a mai pierdut un membru important. Este vorba despre deputatul PSD, Sebastian Radu, fost viceprimar al Buzăului. Acesta a încetat din viață pe un pat de spital din Germania, la trei săptămâni după ce a fost confirmat cu COVID-19, scrie adevarul.ro.
Evoluția bolii a fost rapidă. Se pare că deputatul a fost internat mai întâi în Spitalul Judeţean,  apoi a fost transferat la Bucureşti, iar în final a ajuns în Germania, după ce starea i s-a agravat.

De menționat este faptul că Sebastian Radu a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie. După ce starea s-a deteriorat, a fost internat la Spitalul Militar din Bucureşti şi, potrivit surselor neoficiale, sigura sa comorbiditate ar fi fost o tromboflebită incipientă.

În ceea ce privește boala sa, tromboflebita este aracterizată printr-un proces inflamator în peretele unei vene, în prezenţa unui cheag de sânge în lumenul său. Ţesutul din jurul vasului poate fi implicat în inflamaţie, într-un grad sau altul.

Se pare că tratamentele au funcționat, iar după câteva zile acesta a reuşit să respire fără ajutorul aparatelor. Acest lucru nu a durat foarte mult. La scurt timp, Sebastian Radu a intrat în comă.

Doliu în PSD. A murit un fost deputat social-democrat. Colegii au făcut anunţul

Acesta a fost transferat cu o aeronavă la un spital din Germania, pentru un transplant de plămâni. În această noapte, inima deputatului buzoian a încetat să mai bată. Sebastian Radu avea 50 de ani, era tatăl a doi băieţi și se afla la primul mandat de parlamentar.

Deputatul PSD a făcut parte din Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, iar înainte de a fi ales parlamentar, el a fost viceprimar al municipiului Buzău.