DOLIU în PSD: fostul primar al Iaşului a murit din cauza Covid 19

Constantin Simirad, fost primar al Iaşului, a încetat din viață. Simirad se afla de mai multe zile internat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, la secţia ATI Covid.

29 mart. 2021, 09:06
DOLIU în PSD: fostul primar al Iaşului a murit din cauza Covid 19

DOLIU în PSD. Constantin Simirad avea 79 de ani. El a fost primar al Iaşiului în perioada 1992-2003, fiind numit apoi ambasador al României în Cuba, timp de trei ani, până în 2006, informează Mediafax.

În 2008, Simirad a candidat la şefia Consiliului Judeţean, funcţie câştigată pe listele PSD.

Simirad s-a născut la data de 13 mai 1941 în satul Coţuşca (judeţul Botoşani). A absolvit cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi (1965). A lucrat ca profesor de matematică la Liceul din Dorohoi (jud. Botoşani) (1965-1968). În anul 1968, a fost angajat ca asistent universitar de matematică la Universitatea Tehnică „Gh. Asachi” din Iaşi, ajungând până la gradul didactic de conferenţiar doctor. Între anii 1973-1975, a fost detaşat ca profesor la Facultatea de Matematica din Oran (Algeria). În anul 1979 a obţinut titlul ştiinţific de doctor în matematică.

Cititi si: Fostul primar Constantin Simirad, internat la Neuro. Are o formă gravă de COVID

Constantin Simirad a intrat în politică în anul 1991, înscriindu-se în Partidul Alianţei Civice (PAC). În anul 1992 a fost ales ca primar al municipiului Iaşi. A ocupat această funcţie până în 2003, atunci când a plecat ambasador în Cuba. În urma alegerilor locale din 1 iunie 2008, Constantin Simirad a fost ales în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, obţinând 36,50% din totalul voturilor valid exprimate. A fost ultima funcţie politică în care a fost ales.

A fost exclus din PSD în septembrie 2009, după ce a declarat că-l va susţine în campania pentru alegerile prezidenţiale pe preşedintele Traian Băsescu şi s-a alăturat lui Gheorghe Flutur, lider PDL, pentru a se ocupa de campania electorală din Moldova.

Doliu în PSD. Nora lui Simirad a decedat la sfarsitul anului trecut

Familia Simirad a mai trecut printr-un deces la sfârşitul anului trecut. Atunci nora primarului a decedat la doar 53 de ani. Cristina Simirad era profesor de Matematica şi, de cativa ani, suferea de o boala incurabila, care insa s-a agravat brusc in ultima perioada, scrie Ziaruldeiasi.

„A plecat prematur dintre noi, un OM valoros, de mare nobleţe sufletească, un profesor de matematică de excepţie şi un autentic prieten pentru cei din jurul său. A trecut cu modestie, discreţie şi delicateţe prin viaţă, punându-şi amprenta pe sufletele noastre. Drum lin spre îngeri, Doamna noastră Director, Cristina Simirad! Sincere condoleanţe familiei îndoliate! Cu profund regret, colectivul Şcolii Gimnaziale Gh.I.Brătianu -Iaşi”, a comunicat la vremea respectivă colectivul instituţiei de învăţământ.

Citeşte şi: Sondaj CURS. Bucureştenii sunt nemulţumiţi de Nicuşor Dan şi de coaliţia de guvernare