DOLIU ÎN ROMÂNIA. O personalitate marcantă a murit la 47 de ani. O boală cruntă l-a răpus FOTO

Doliu în România, după ce Alexandru Szentmiklosi, șeful secției de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului s-a stins din viață la 47 de ani. Bărbatul se lupta cu o boală incurabilă, iar sâmbătă seara și-a dat ultima suflare.

14 ian. 2019, 13:38
DOLIU ÎN ROMÂNIA. O personalitate marcantă a murit la 47 de ani. O boală cruntă l-a răpus FOTO

„El a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, contemporană cu perioada Războiului Troian. A reuşit să redeschidă şantierul de la Corneşti – Iarcuri, care a stat neatins aproape un secol. A scos la iveală artefacte preţioase, a adus specialişti din toată lumea să studieze enigmele vechii cetăţi.

Citeşte şi Alexandru Arşinel părăseşte Teatru Tănase. „Un actor ca el se naşte o dată la 100 de ani!

Era doctor în Istorie, cu stagii de pregătire la Berlin, Wurzburg, Padova şi Bucureşti, membru în Comisia Naţională de Arheologie. A deschis şi săpat în peste 30 de şantiere. Avea 47 de ani. Din păcate, vorbim la trecut… Alexandru Szentmiklosi, şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului a murit sâmbătă seara, victima unei boli crunte, care nu lasă în urmă învingători. Dumnezeu să te odihnească! Noi te vom purta mereu în gândurile şi în inimile noastre”, transmite Muzeul Naţional al Banatului.