Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână, la 72 de ani

Omul de cultură Gheorghe Căpăţână, alias George Eugen Doinaru, a murit duminică la vârsta de 72 de ani. A fost absolvent al Facultăţii de Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti.

23 feb. 2021, 17:39
Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână, la 72 de ani
A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână

Doliu

în România. Gheorghe Căpăţână a fost director al Casei de Cultură din Constanţa înainte de Revoluţie, iar ulterior a condus posturile Radio Neptun şi Radio Costineşti.

Anunțul morții sale a fost făcut de redacția revistei Manifest Românește, care anunță cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpățână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a trecut în neființă vineri, 19 februarie, după ce a luptat mai mult timp cu o boală nemiloasă.

Citeşte şi: Muzica populară este în doliu. Un artist celebru a murit: „A încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri”

Doliu în România. A murit omul de cultură Gheorghe Căpăţână

Redacţia Revistei Manifest Româneşte anunţă cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpăţână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a încetat din viaţă vineri, la 72 de ani, după o lungă luptă împotriva bolii.

Poate cel mai important om de litere, spectacol şi presă al Constanţei din ultimii 40 de ani, Gheorghe Căpăţână a fost creatorul şi conducătorul Cenaclului Eveniment, director al Casei de Cultură din Constanţa, al posturilor Neptun TV şi Radio Neptun, făcându-şi o misiune de credinţă din promovarea valorilor, ridicând necontenit nivelul de profesionalism şi rigoare pe care îl impunea tuturor şi, mai întâi, sieşi.

De asemenea, a lansat şi a învăţat meserie zeci de muzicieni, jurnalişti, tehnicieni. În acest sens, el se considera, în virtutea modestiei şi a bunului-simţ care îl caracterizau până la abandonarea de sine în favoarea celorlalţi, doar un „anonim săpător de fântâni”.

În ultimii ani, Gheorghe Căpăţână a făcut parte din Senatul Manifest Româneşte, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei şi a realizat conceptul general şi regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.

Din păcate, iniţiativele promovate de redacţia noastră pe lângă fosta administraţie locală şi cea judeţeană din Constanţa pentru recunoaşterea meritelor lui s-au lovit de ignoranţa foştilor decidenţi, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârşire sordidă.

În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.

Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, se arată într-un anunț publicat luni pe pagina de Facebook a Revistei Manifest Româneşte.

Gheorghe Căpăţână (1949-2021)

Redacţia Revistei Manifest Româneşte anunţă cu întristare că omul de cultură Gheorghe…

Publicată de Revista „Manifest Româneşte” pe Duminică, 21 februarie 2021