Doliu în România. A murit un om de afaceri și patron de presă, la 66 de ani

Doliu în România. Omul de afaceri Gheorghe Pristavu, în vârstă de 66 de ani, a murit sâmbătă, potrivit presei locale. Bărbatul a fost și patronul firmei Intex Prim. Afaceristul a pus bazele televiziunii Muscel TV și a înființat Clubul Sportiv de tenis de masă din Câmpulung.

28 mai 2023, 08:22
Doliu în România. A murit un om de afaceri și patron de presă, la 66 de ani
Doliu în România

Doliu în România. Trupul neînsuflețit va fi depus duminică la Biserica Domnească din Câmpulung. Înmormântarea va avea loc marți.

Pasionat de electronică, a investit 1000 de dolari în prima sa afacere, un service pentru aparatura electronică. Cu ceva timp în urmă, din postura de manager, spunea în glumă ca ar fi fost mai oportun să înceapă cu comerțul de blugi, cafea sau ţigări.

Citeşte şi: Doliu în Biserica din România: a murit episcopul Alexandru Mesian

Doliu în România. Despre Gil Pristavu, numai cuvinte de laudă

Gil Pristavu-aşa cum îl numesc prietenii- fostul patron firmei Intex Prim.O „Fecioară” ambiţioasă, mai putin orgolioasă decât ar zice zodia, ordonată, foarte exigentă cu ea și cu cei din jurul ei s-a hotărât în 1990 să schimbe ceea ce părea că-i este destinat și să pornească pe drumul care avea să-l facă cunoscut în urbea sa și nu numai.Pasionat de electronică, Gil Pristavu, a investit 1000 de dolari în prima sa afacere, un service pentru aparatura electronică, pentru că i se părea normal ca fiecare să facă ce știe mai bine.Cu ceva timp în urmă, din postura de manager, spunea în glumă ca ar fi fost mai oportun să înceapă cu comerțul de blugi, cafea sau ţigări şi să-și tripleze capitalul în câteva luni.Privea retrospectiv cu zâmbetul pe buze, sugerând ca niciun regret nu-şi are rostul. Şi avea perfectă dreptate.Service-ul și mai apoi, comerțul cu aparatură electronică au fost afaceri prospere, apoi peste puțini ani urmând aproape firesc cea mai importanta afacere: în domeniul televiziunii prin cablu.Și pentru că se dorea mai bun decât concurența avea nevoie de o televiziune proprie. Visul a devenit realitate în scurt timp, ba mai mult, acum „MUSCEL TV” este televiziunea tuturor muscelenilor.Era adeptul lucrului bine făcut şi considera că normalitatea nu trebuie lăudată. Excepţionalitatea, da.Era pasionat de sport, îl enerva un viciu mult prea răspândit și deranjant, fumatul şi asculta cu multă plăcere muzica generației lui – Phoenix, în special – dar şi muzică clasică sau populară.Este căsătorit, are 3 copii deosebiţi iar numele său apare pe mai multe brevete de invenţie. Cel mai apropiat sufletului său este brevetul pentru robotul de antrenament la tenis de masa care are şi o istorie aparte, potrivit Ziaruldinmuscel.ro.Trăgând linie şi adunând, se considera un om pe deplin împlinit şi nu-şi mai dorea altceva decât sănătate şi, poate, să aibă timp să …. scrie.