Doliu în sport. A murit cel mai bun baschetbalist pe care l-a avut vreodată Franţa

Alain Gilles, considerat cel mai bun jucător din istoria fotbalului francez, a murit la vârsta de 69 de ani, a anunţat fostul său club, Asvel Villeurbanne.

19 nov. 2014, 06:59
Doliu în sport. A murit cel mai bun baschetbalist pe care l-a avut vreodată Franţa

„Cu o imensă tristeţe  vă anunţăm decesul lui Alain Gilles. Numărul 4 va rămâne pentru totdeauna în inimile noastre”, se arată în comunicatul clubului Asvel Villeurbanne, postat pe Twitter. Preşedintele clubului, Tony Parker, şi-a exprimat şi el condoleanţele, pe pagina de Facebook, în timp ce primarul din Villeurbanne, Jean-Paul Bret, l-a evocat drept”un om simplu în afara baschetului şi un personaj extraordinar pe parchet”.

Supranumit Monsieur Basket, Alain Gilles figurează printre Gloriile Sportului Francez, el a evoluat pentru naţională la cinci Campionate Mondiale şi şase Campionate Europene, în perioada 1962-1977. El adunat în carieră 160 de meciuri în tricoul primei reprezentative.

A fost ales în opt ani „cel mai bun jucător din campionatul Franţei”, a ieşit de opt ori campion naţional cu echipa de club şi a câştigat două Cupe ale Franţei.