Doliu în sport. A MURIT un mare campion al ROMÂNIEI

Este doliu în lumea motociclismului din România. Ionel Pascota Sr., maestru al sportului, a murit, miercuri, 10 iulie, la vârsta de 85 de ani.

10 iul. 2019, 13:49
Doliu în sport. A MURIT un mare campion al ROMÂNIEI

Trupul neînsuflețit al celui care a fost Ionel Pascota senior va fi depus la capela cimitirului din Giroc, județul Timiș, pâna vineri. Tot pe 12 iulie, la ora 13:00, înainte de a fi condus pe ultimul drum, în curtea Căminului Cultural din Giroc va fi oficiată slujba religioasă. Locația a fost aleasă special, pentru că Ionel Pascota a fost dirijorul Fanfarei din Giroc din anul 1955 până în prezent.

Moarte violentă pentru un boxer celebru, aflat în vârful carierei. Şi-a pierdut viaţa la 24 de ani, în accident de maşină

Ionel Pascota Sr. a fost fiul lui Ioan Ilie Pascota, primul campion național la motociclism al celei mai titrate familii de motociclisti din România. Un alt fost campion national la motociclism, fratele lui Ionel Pascota senior, Petrica Pascota, s-a stins din viata in anul 2017.

DOLIU ÎN SPORT. A murit unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie

Ionel Pascota Sr., născut pe 5 septembrie 1933, a fost campion national de motociclism, fiind decorat cu ordinul de „Maestru al Sportului”. Are in palmares şase titluri de campion naţional, 12 titluri de vicecampion naţional şi 20 de medalii de bronz.