DOLIU în sportul românesc. A MURIT fostul mare halterofil Leonida Chivu

Fostul mare halterofil roman Leonida Chivu a incetat din viata la 61 de ani.

02 nov. 2015, 17:10
DOLIU în sportul românesc. A MURIT fostul mare halterofil Leonida Chivu

Leonida Chivu era în suferinţă de mai mulţi ani, fiind pensionat pe caz de boală de la CSM Bistriţa, scrie sportulbistritean.ro.

Leonida Chivu a fost legitimat prima dată la Rapid Bistriţa în 1969, club pentru care cucereşte 4 medalii de bronz la Campionatele Naţionale, acestea fiind primele medalii aduse la Bistriţa de către halterofili. În 1972 şi 1974 ia mai multe medalii de argint la naţionale şi e desemnat sportivul numărul 1 al judeţului. În 1975 devine campion naţional, însă din partea clubului Steaua unde era transferat pe perioada stagiului militar.

A fost preşedintele Comisiei Judeţene de haltere, membru al Comisiei de disciplină al FRH, arbitru şi membru în Comisia de competiţii a federaţiei. Din 1987 s-a aflat în colectivul de conducere al Sălii Polivalente, unde a activat până acum 4-5 ani.

Decesul lui Leonida Chivu a fost anuntat de presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Radu Moldovan.

„Am aflat cu tristete de trecerea la cele vesnice a unuia dintre cei mai mari sportivi ai judetului Bistrita-Nasaud, Leonida Chivu! Doresc sa transmit condoleante familiei greu incercate si ma rog ca Bunul Drumnezeu sa aiba grija de sufletul fostului campion national la haltere!”, a scris acesta pe pagina de Facebook.


loading...