Doliu la Cannes. Un regizor important a murit în timp ce se afla la Festivalul Internaţional de Film

Regizorul sud-coreean Kim Ji-seok director adjunct al festivalului internațional de film de la Busan (BIFF), cel mai mare din Asia, a murit în timp ce se afla la Festivalul de Film de la Cannes.

20 mai 2017, 14:06
Doliu la Cannes. Un regizor important a murit în timp ce se afla la Festivalul Internaţional de Film

Kim Ji-seok, în vârstă de 57 de ani, a murit din cauza unui infarct, după cum a anunţat delegatul general al festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Kim Ji-seok a fost una dintre marile personalități care au inspirat Festivalul de la Busan, la care era o prezență importantă, a spus oficialul francez.

Citeşte şi Festivalul de film de la Cannes, parada vedetelor pe covorul roşu. Cristian Mungiu, prezenţă românească în juriu

Kim s-a născut la Busan în 1960 și a fost membru fondator al BIFF, care a fost lansat în 1996. În ultimii 20 de ani el s-a implicat în descoperirea de filme din Asia și a jucat un rol esențial în dezvoltarea festivalului de la Busan care a devenit unul dintre cel mai mari de pe continent.

Festivalul de Film de la Cannes a început pe 17 mai, în deschidere fiind proiectat filmul ”Les Fantomes d’Ismael”. Marii câștigători ai festivalului vor fi anunțați pe 28 mai.