Doliu pentru fanii Star Trek. S-a stins din viaţă unul dintre actorii popularei serii de filme

Actorul Robert Walker Jr., cunoscut din seria "Star Trek", a murit joi la vârsta 79 de ani, anunță Variety.

07 dec. 2019, 18:06
Doliu pentru fanii Star Trek. S-a stins din viaţă unul dintre actorii popularei serii de filme

Robert Walker Jr, fiul actorilor Robert Walker și Jennifer Jones, a încetat din viață joi, a confirmat familia artistului pentru site-ul oficial al serialului „Star Trek”.

Walker Jr. a interpretat rolul Charlie Evans în episodul „Charlie X”, al seriei „Star Trek” din primul sezon al cunoscutului serial, în 1966. Scenariul episodului era scris de D.C. Fontana, care a murit în aceeai săptămână.

Walker Jr. a mai jucat în pelicule ca „Ensign Pulver”, cu Burl Ives și Walter Matthau, și în „Young Billy Young”.

 

S-a născut în Queens, New York, înn 1940, în momentul în care tatăl său tocmai debuta în calitate de actor. Tatăl său a interpretat rolul Bruno Antony în filmul lui Alfred Hitchcok, „Strangers on a Train”. Mama artistului, Jennifer Jones a fost ea însăși o actriță de succes, nominalizată de cinci ori la Premiile Oscar. A câștigat trofeul pentru rolul Bernadette Soubirous, în 1943, în pelicula „The Song of Bernadette”. După divorțul de tatăl actorului, Jones s-a căsătorit cu producătorul filmelor „Gone With the Wind” și „Rebecca”, David O. Selznick.

În 1967, Walker Jr. a jucat în „The War Dragon”, cu John Wayne și Kirk Douglas. În anii ’80 și ’90s a avut mai multe apariții în seriale de televiziune, printre care și „Murder, She Wrote”, cu Angela Lansbury, „L.A. Law” sau „In the Heat of the Night”. Ultimul rol pe care l-a interpretat a fost în 2018, în thrillerul „Beyond the Darkness”.